Ερχεται το Skype στα iPhones


Ημερομηνία Παρασκευή, 03 Απρ 2009 @ 13:55
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Πρόσβαση στο Skype θα έχουν οι χρήστες του τηλεφώνου iPhone της Apple, μετά από έντονες πιέσεις των συνδρομητών για ενσωμάτωση του δημοφιλούς λογισμικού στα κινητά τους «πολύ-τηλέφωνα». Το Skype, ο βραχίονας διαδικτυακής τηλεφωνίας της eBay έχει σήμερα περισσότερους από 450 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Η πρόσβαση στη δημοφιλή υπηρεσία γινόταν μέχρι σήμερα μόνο μέσω υπολογιστών και διασφάλιζε δωρεάν κλήσεις μεταξύ των χρηστών Skype καθώς και πολύ χαμηλότερες χρεώσεις για τις κλήσεις προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα.



Πλέον, οι χρήστες του iPhone θα μπορούν να πραγματοποιούν εύκολα κλήσεις μέσω του Skype, το Μάιο η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τους χρήστες των συσκευών BlackBerry, ενώ σύντομα θα παρέχεται και στα τηλέφωνα της Nokia

«Η ενσωμάτωση του λογισμικού Skype στο iPhone ήταν η Νο 1 απαίτηση των χρηστών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Skype, Σκοτ Ντάρτσλανγκ.

Σύμφωνα με τον Τζεφ Μπλέιμπερ, αναλυτή της CCS Insight, «αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την Skype, η οποία θέλει διεύρυνση της γκάμας του hardware που παρέχει πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Όσο μεγαλύτερη είναι η γκάμα των συσκευών που προσφέρουν πρόσβαση στο Skype, τόσο πιο ελκυστική γίνεται η υπηρεσία».

Ο κ. Μπλέιμπερ τόνισε, επίσης, ότι οι κλήσεις μέσω του Skype από συσκευές iPhone και iPod μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσω διαδικτύου, γεγονός που σημαίνει ότι η χρήση της υπηρεσίας ενδεχομένως να περιοριστεί στα σπίτια ή στους δημόσιους χώρους όπου παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Πηγή: Ναυτεμπορική - Times







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1865.html