Η Microsoft καταργεί την διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Encarta


Ημερομηνία Τρίτη, 31 Μάρ 2009 @ 07:05
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



την κατάργηση της δικτυακής εγκυκλοπαίδειας, Encarta, που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του ανταγωνισμού σε έναν τομέα όπου κυριαρχεί η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, πρόκειται να προχωρήσει η εταιρεία Microsoft. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι ιστοσελίδες της Encarta σε όλο τον κόσμο θα «κατεβάσουν ρολά» στις 31 Οκτωβρίου, εκτός από την Ιαπωνία, όπου η εγκυκλοπαίδεια θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου.



«Η κατηγορία των παραδοσιακών εγκυκλοπαιδειών και του υλικού αναφοράς έχει αλλάξει», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Microsoft. «Σήμερα οι άνθρωποι αναζητούν και καταναλώνουν πληροφορίες κατά τρόπο σημαντικά διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Microsoft έριξε στην αγορά την Encarta το 1993, αρχικά σε CD και σε DVD. Στη συνέχεια οι χρήστες που ήθελαν να συμβουλευτούν την εγκυκλοπαίδεια μπορούσαν να εγγραφούν συνδρομητές στην ιστοσελίδα της. Σταδιακά όμως η δημοτικότητά της περιορίστηκε, ιδίως αφ'ότου ξεκίνησε, το 2001, η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Πηγή: Ναυτεμπορική







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1861.html