Ανακαλύφθηκε παγκόσμιο ηλεκτρονικό δίκτυο κατασκοπείας


Ημερομηνία Κυριακή, 29 Μάρ 2009 @ 12:15
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΈνα ηλεκτρονικό δίκτυο κατασκοπείας, που είχε διεισδύσει σε υπολογιστές κυβερνητικών αρχών παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και του Δαλάι Λάμα, αλλά και ιδιωτών εντόπισαν Καναδοί ερευνητές, όπως γράφουν οι New York Times, επικαλούμενοι καναδική έκθεση. Σύμφωνα με την έκθεση Καναδών ερευνητών, το σύστημα ηλεκτρονικής κατασκοπείας εκτιμάται ότι ελεγχόταν από υπολογιστές που βρίσκονταν σχεδόν αποκλειστικά σε κινεζικό έδαφος. Πάντως, προς το παρόν οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν άμεση εμπλοκή της κινεζικής κυβέρνησης, ενώ το Πεκίνο έχει αρνηθεί την εμπλοκή.Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του κέντρου Διεθνών Σπουδών Μουνκ του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ξεκίνησε όταν οι υπηρεσίες του Δαλάι Λάμα ζήτησαν την επαλήθευση ενός αμφίβολου λογισμικού στους υπολογιστές του.

Σύμφωνα με την έρευνα, το λογισμικό παρακολούθησης είχε παρεισφρύσει σε περίπου 1.295 υπολογιστές σε 103 διαφορετικές χώρες, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένων πρεσβειών, εδρών κυβερνήσεων και αντιπροσωπειών του Δαλάι Λάμα στην Ινδία, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ο Γενγκί Γκάο, εκπρόσωπος του κινεζικού προξενείου της Νέας Υόρκης, με δηλώσεις του στους New York Times, απέρριψε το ενδεχόμενο να εμπλέκεται η Κίνα. «Αυτές είναι παλιές ιστορίες και είναι ανοησίες. Η κινεζική κυβέρνηση είναι αντίθετη και απαγορεύει αυστηρά κάθε μορφής ηλεκτρονικό έγκλημα».

Αναδημοσίευση από το In.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1856.html