Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος


Ημερομηνία Τετάρτη, 11 Μάρ 2009 @ 06:50
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Πέρασαν 20 χρόνια από το 1987 όταν στο Fontenebleau της Γαλλίας καθιερώθηκε ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (Ε.Κ.Ν.). Στόχος του είναι να προωθήσει την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση και να δώσει σε μαθητές Λυκείου την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πολύτιμη εμπειρία μέσα από προγράμματα που ενισχύουν την κατάρτιση των μελλοντικών Ευρωπαίων πολιτών. Επιπλέον στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετάσχουν σε μία πρακτική, ρεαλιστική εμπειρία προσομοίωσης των λειτουργιών και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων μέσα από ένα φόρουμ πολιτικοποιημένο, ανεπηρέαστο ωστόσο από κομματικά συμφέροντα, στο οποίο οι νέοι Ευρωπαίοι πολίτες εκφράζουν τις δικές τους απόψεις. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 το Ε.Κ.Ν. τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Hans-Gert Pottering.


Το 1992 συγκροτήθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) το οποίο είναι ο επίσημος φορέας του Ε.Κ.Ν. και στο οποίο έχει ανατεθεί η επιλογή και η προετοιμασία των ελληνικών αποστολών που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις 3 Διεθνείς Συνόδους που οργανώνονται κάθε χρόνο. Από το 1992, ελληνικές αποστολές λαμβάνουν μέρος σε όλες τις συνόδους με κορυφαία γεγονότα τη σύγκληση στην Ελλάδα 2 Διεθνών Συνόδων στη Θεσσαλονίκη το 1997 και στην Αθήνα το 2000. Από το 1994, το Ε.Κ.Ν.Ε. διοργανώνει κάθε χρόνο 2 Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής, μια χειμερινή και μια εαρινή, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αντίστοιχα. Το σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αριθμεί 120 ενήλικα τακτικά μέλη τα οποία συμβάλλουν στην προώθηση του θεσμού σε εθνικό επίπεδο.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Εθνική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί 10,11 και 12 Απριλίου 2009 στo Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) θα ασχοληθούν με διαφορετικά θέματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Οι επίσημες γλώσσες εργασίας είναι τα Αγγλικά κυρίως και τα Γαλλικά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι επιτροπές θα επεξεργαστούν το θέμα τους και θα συντάξουν Σχέδια Ψηφίσματος που θα παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση.

Για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινίσεις είναι δυνατή η επικοινωνία μέσω του eyp.greece@gmail.com.






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1847.html