Άλκης Ζοπόγλου & Kontrabando live στο caf&#é; Αλάβαστρον


Ημερομηνία Δευτέρα, 09 Μάρ 2009 @ 13:25
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΜετά τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό οι Άλκης Ζοπόγλου & Kontrabando εμφανίζονται στο café Αλάβαστρον τη Παρασκευή 6 Μαρτίου και για κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα. Ένα μουσικό σχήμα το οποίο πειραματίζεται με τα χρώματα της μουσικής και εκφράζεται μέσα από τη χρήση διαφόρων οργάνων, τόσο με ανατολικές όσο και δυτικές καταβολές.


Οι Kontrabando παρουσιάζουν συνθέσεις από την τελευταία δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “Elephant”, στον οποίο τη ρυθμική επιμέλεια έχει ο Βαγγέλης Καρίπης ενώ συμμετέχουν αξιόλογοι , καταξιωμένοι μουσικοί της παραδοσιακής και της jazz σκηνής όπως οι Haig Hazdjian, Παντελής Στόικος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Κτιστάκης, Γιάννης Κυριμκυρίδης, Βασίλης Τζωρτζίνης .
Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνουν και παλιότερες συνθέσεις από το δίσκο “CARGO”, σε νέες ενορχηστρώσεις.

Νύχτες μοναδικές που θα μας ταξιδέψουν με μελωδίες και ρυθμούς σε δρόμους γεμάτους άρωμα και χρώμα από την Ανατολή έως τη Δύση.

Τα τελευταία χρόνια, το μουσικό σχήμα “K” πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ του εξωτερικού: Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), Οχρίδα (ΠΓΔΜ), Νυρεμβέργη (Γερμανία), Φιλιππούπολη (Βουλγαρία) και Μπάρι (Ιταλία), αποκομίζοντας πάντοτε τις καλύτερες εντυπώσεις και κριτικές.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ

ΑΛΚΗΣ ΖΟΠΟΓΛΟΥ κανονάκι
ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ηλεκτρικό μπάσο
ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ τύμπανα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΠΟΥΛΗΣ κλασική άταστη, ηλεκτρική κιθάρα
ΧΑΡΗΣ ΞΥΛΑΣ σαξόφωνο

Μαζί τους guest και φίλοι.


ΑΛΑΒΑΣΤΡΟΝ.
ΔΑΜΑΡΕΩΣ 78 ΠΑΓΚΡΑΤΙ,
Τηλ. 210-7560102
info@cafealavastron.gr
http://www.cafealavastron.gr


ΑΛΚΗΣ ΖΟΠΟΓΛΟΥ

Ξεκινά ενεργά την ενασχόλησή του με την μουσική από πολύ μικρός παίζοντας κρουστά, και στην συνέχεια κλαρίνο.
Πολύ σύντομα γνωρίζει το ΚΑΝΟΝΑΚΙ, και από τότε ασχολείται ενεργά με αυτό. Για οκτώ χρόνια παίρνει συστηματικά μαθήματα στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί μελετά και γνωρίζει, τα στυλ παιξίματος διαφόρων μεγάλων κανονιέρηδων της Πόλης, όπως του Ahmet Meter, του Halil Karaduman, του Goksel Kartal και του Goksel Baktagir.
Είναι διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής, και, από το 1996 ως το 2003 εργάζεται σαν αναπληρωτής καθηγητής στο Μουσικό σχολείο της Δράμας διδάσκοντας κανονάκι.

Μέχρι και τις ημέρες μας έχει αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα.
Συμμετέχει σε εκδηλώσεις και στη δισκογραφία, με όλους σχεδόν τους καταξιωμένους μουσικούς δημιουργούς και τα συγκροτήματα της Ελλάδας, (Εν χορδαίς,Χρόνης Αηδονίδης, Νίκος Σαραγούδας, Σταμάτης Κραουνάκης, Haig Yazdjian, Νίκος Φιλιππίδης, κ.α.).
Συνεργάζεται επίσης με πολλούς μουσικούς από το εξωτερικό, (Sellahadin Maraqa, Ara Digjian, Imane Homsy, Charbel Rouhana, Samir Siblini, Fahrettin Yarkin, Necip Gulses, Hossein Omouni, Kiya and Ziya Tabassian, Ghada Shbeir, Rima Khcheich κ.α.).
Έχει ταξιδέψει για συναυλίες σε πολλές χώρες του εξωτερικού, (Γερμανία, Ολλανδία, Αίγυπτο, Λίβανο, Ιορδανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Κύπρο, Γαλλία, Κουβέιτ, Χονγκ Κονγκ, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρουμανία, Ουκρανία, κ.α.).
Έχει εκπροσωπήσει σαν μουσικός την Ελλάδα και δίδαξε το κανονάκι σε διεθνείς συναντήσεις κανονιού, στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Λίβανο, και την Κύπρο.

Είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικό σχήματος ”ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΝΤΟ”.

www.alkiszopoglou.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1843.html