'Εξυπνες Αποδράσεις' - Ανόητο σωφρονιστικό σύστημα!


Ημερομηνία Κυριακή, 22 Φεβ 2009 @ 18:13
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Για μια ακόμα φορά ο Βασίλης Παλαιοκώστας κάνει το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας να φαίνεται από ανόητο έως ανίκανο να μάθει από τα λάθη του και να κρατήσει μέσα στις φυλακές όποιον δεν έχει επιλέξει να το κάνει.. 2.5 χρόνια μετά την ιστορική και θεαματικά πρωτόγνωρη απόδραση του περιβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς ο (όχι πια τόσο πρωτότυπος) κακοποιός αποφάσισε ότι δεν θέλει να είναι πια έγκλειστος και έφυγε με ελικόπτερο της εταιρίας Interjet με μοτο "Εξυπνες αποδράσεις"! Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και άλλα που λέγονται αλλά δεν γίνονται. Στην παρούσα περίπτωση αυτά τα πράγματα ούτε λέγονται, ούτε γίνονται. Ανήκουν απλώς στην σφαίρα του Σουρεαλισμού.



Στις 15:30 το απομεσήμερο της Κυριακής οι δύο φυλακισμένοι απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έσκασαν πριν από τρία χρόνια στις 4 Ιουνίου του 2006. Ένα ελικόπτερο προσέγγισε την ταράτσα της φυλακής, αιωρήθηκε για λίγο, έριξε μία ανεμόσκαλα και οι δύο δραπέτες σκαρφάλωσαν στο σκάφος. Στη συνέχεια το ελικόπτερο κατευθύνθηκε βορειοανατολικά με κατεύθυνση την περιοχή Καπανδριτίου όπου και τελικά προσεδαφίστηκε.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως δραπέτευσαν άλλοι δύο κρατούμενοι.

Το ελικόπτερο δέχθηκε πυροβολισμούς από τους φρουρούς των φυλακών, όπως και από μια διμοιρία αστυνομικών που ήταν έξω από το προαύλιο των φυλακών. Κατά πληροφορίες ένας αστυνομικός αυτοτραυματίστηκε την ώρα που έβγαζε το όπλο του.

Το ελικόπτερο βρέθηκε σε χωράφια λίγο μετά τα διόδια Αφιδνών ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι. Οι κρατούμενοι και οι δύο επιβάτες του ελικόπτερου διέφυγαν με τζιπ που τους περίμεναν στην περιοχή. Μέσα στο ελικόπτερο εντοπίστηκε ο πιλότος δεμένος και φιμωμένος και οδηγείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να δώσει κστάθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραπετών.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στο σχέδιο πτήσης είχε δηλώσει ως προορισμό την Ιτέα, τον οποίο άλλαξε κατά την πτήση. Ο πιλότος εξαναγκάστηκε από τους συνεργούς του Παλαιοκώστα να πετάξει επάνω από τον Κορυδαλλό.

Οι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι είχαν μεταφερθεί πρόσφατα στις φυλακές Κορυδαλλού από σωφρονιστικά ιδρύματα της επαρχίας, καθώς επρόκειτο να δικαστούν για την προηγούμενη απόδραση με ελικόπτερο. Η απόδραση σημειώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη κατάθεση των δύο κακοποιών στο δικαστήριο.

Η πρώτη τους κινηματογραφική απόδραση είχε γίνει στις 4 Ιουνίου 2006 και είχε προκαλέσει τότε πολιτικό σεισμό.

Η σύλληψη του Β.Παλαιοκώστα το καλοκαίρι του 2008, μετά την απαγωγή του βιομήχανου Γ.Μυλωνά, επιτάχυνε την έναρξη της δίκης, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Πηγές: in.gr - zougla.gr

Διαβάστε ακόμα:
Κοσμοσυρροή στο facebook για νέα απόδραση Παλαιοκώστα

ξανά έξω ο Παλαιοκώστας, ξανά με ελικόπτερο, ξανά από τον Κορυδαλλό.. τελικά όπως φαίνεται η επανάληψη δεν είναι μητέρα της μάθησης, και το πάθημα δεν λέει να γίνει μάθημα για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας..



Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1832.html