Rock n Roll στο θέατρο Πόρτα - Διαγωνισμός


Ημερομηνία Τρίτη, 20 Ιαν 2009 @ 10:15
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



40 χρόνια μετά την Άνοιξη της Πράγας και το Μάη του 68 η ADaM Productions σε συνεργασία µε τους Σαλτιµπάγκους παρουσιάζει το νέο έργο του Τομ Στόπαρντ ROCK N ROLL.

Ένα έργο για τον έρωτα τη μουσική και την επανάσταση:
Τι σχέση έχει ο Μικ Τζάγκερ µε τον Λένιν;
Τι συνδέει τον Σύντ Μπάρετ µε το Θεό Πάνα;
Τι ενώνει την ποίηση της Σαπφούς µε τους Πινκ Φλόϊντ;
Ποια η σχέση του ROCK N ROLL µε την επανάσταση;


Κερδίστε 40 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση!

Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς στο τελευταίο του έργο ROCK ‘N’ ROLL, µε αφετηρία το 1968 επιχειρεί µία βαθιά τομή στα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ευρώπη στα τέλη του 20ού αιώνα. Ο Τοµ Στόπαρντ δημιούργησε ένα έργο πληµµυρισµένο από μουσική ροκ εντ ρολ.
Το ROCK ‘N’ ROLL που είχε µια θριαμβευτική πορεία στο Λονδίνο, το Βερολίνο, την Πράγα, τη Λισσαβόνα, το Σίδνεϋ και τη Νέα Υόρκη, τώρα παίζεται και στην Αθήνα, στο θέατρο ΠΟΡΤΑ.

Η «άνοιξη» της Πράγας, η δεκαετία του ’60, το ροκ εντ ρολ, η αμφισβήτηση, η τέχνη, τα τανκς, η εξέγερση. Η ιστορία μέσα από τα μάτια των νέων, η επανάσταση σαν μια ροκ μπαλάντα, ο έρωτας σαν ένα ποίημα για την ομορφιά της ζωής, σ’ ένα έργο από την πένα του καταξιωμένου Τομ Στόπαρντ.

.....Το σύνθετο και συγκινητικό νέο έργο του «ROCK'Ν'ROLL» αποδεικνύει ότι ο Τσεχο-βρετανός συγγραφέας μπορεί να συνδυάσει λαμπρά την πολιτική σκέψη με τη θεατρική ψυχαγωγία, τον ορθολογισμό με το συναίσθημα, μέχρι τον ευφορικό αισθησιασμό... Μυθικά τραγούδια των Μπιτλς, Στόουνς, Ντίλαν, Γκρέιτφουλ Ντεντ, Πινκ Φλόιντ συνδέουν τις σκηνές ως ηχητικά και ιστορικά ντοκουμέντα, προσδίδοντας μια γεύση ελπίδας στον μελαγχολικό απολογισμό του Στόπαρντ... Στην εξαίρετη σκηνοθεσία του Γιώργου Κοτανίδη, όλα αυτά τα στοιχεία παρουσιάζονται με διαύγεια, στιλ και μεταδοτική ενέργεια...

Ο Αλέκος Συσσοβίτης-Γιαν μεταδίδει με ζήλο το πέρασμα από τον παθητικό παρατηρητή στον αμφισβητία, ενώ η Ιρις Χατζηαντωνίου στον διπλό ρόλο της καρκινοπαθούς γυναίκας του Μαξ και της ενήλικης κόρης τους, είναι ερμηνευτικά το φωτεινό σημείο της βραδιάς. Η μεγάλη αρετή έργου και παράστασης είναι ότι αγγίζονται βαρύγδουπα θέματα, τοπία γεμάτα φαντάσματα, απολήγοντας στη διάβρωση της αισιοδοξίας μας, όμως φεύγουμε με ψυχική ανάταση.

Το πνευματώδες χιούμορ, οι διανοητικά ερεθιστικοί διάλογοι (σε μετάφραση Σεραφείμ Βελέντζα) και, κυρίως, το ακαταμάχητο spell του ροκ εν ρολ, αναδεικνύονται σπουδαία απόλαυση σε εποχές ανασφάλειας και φόβου -μέχρι να ανακατέψουμε ξανά την τράπουλα του κόσμου.

Λίγα λόγια για τον Τοµ Στόπαρντ
Πριν το ROCK ‘N’ ROLL, o Tοµ Στόπαρντ είχε δημιουργήσει αίσθηση µε τα έργα του: «Travesties», «Ο Ρόζενγκραντ και ο Γκύλντεστερν είναι νεκροί» (το οποίο έχει σκηνοθετήσει για τον κινηματογράφο παίρνοντας το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας). Το προηγούμενο έργο του, η τριλογία: ..«Η ακτή της ουτοπίας», όπου μιλάει για τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, σάρωσε όλα τα βραβεία Τόνι. Ανάμεσα στα σενάριά του περιλαμβάνονται το ντελιριακό «Brazil» του Τέρι Γκίλιαµ, η συγκινητική «Αυτοκρατορία του Ήλιου» του Στίβεν Σπίλµπεργκ και φυσικά το κλασσικό πλέον «Ερωτευμένος Σαίξπιρ», για το οποίο ο Στόπαρντ βραβεύτηκε µε το Όσκαρ Σεναρίου.Τόσο τα παλιότερα όσο και τα τελευταία έργα του: «Αρκαδία», «Η επινόηση της αγάπης», «Το πιο αληθινό» κ.α, έχουν κατακτήσει το κοινό και παίζονται συνεχώς σε όλο τον κόσμο.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00,
Σάββατο 18:00 & 21:30, Κυριακή 19:00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κοτανίδης
Μετάφραση: Σεραφείµ Βελέντζας
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Κοστούμια: Κλερ Μπρέϊσγουελ
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Make up: Δήµητρα Φαφαλιού
Φροντίδα µαλλιών: Χρόνης Τζήµος
Κινηµατογράφιση: Ανδρέας Αποστολίδης

Παραγωγή: ADaM Productions & Σαλτιµπάγκοι


Παίζουν µε αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Γιάννης Δρίτσας, Εύα Κοτανίδη, Γιώργος Κοτανίδης, Σταύρος Μερµήγκης, Στέλλα Μπαλωµένου, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Βασίλης Παπαδηµητρίου, Βαγγέλης Ρόκκος, Θεοδώρα Σιάρκου, Αλέκος Συσσοβίτης, Ίρις Χατζηαντωνίου.

Στην παράσταση ακούγονται τραγούδια των:
Pink Floyd, Bob Dylan, Rolling Stones, Velvet Underground, U2, John Lennon, Guns ‘n’ Roses, Grateful Dead, Beach Boys, Syd Barrett.

Διαγωνισμός
Μάθετε για την παράσταση απαντήστε σε τρεις ερωτήσεις και κερδίσετε διπλές προσκλήσεις!
Μετά από κλήρωση, 50 τυχεροί θα κερδίσουν από 2 δωρεάν εισιτήρια, ενώ 100 ακόμα τυχεροί θα έχουν την δυνατότητα αγοράζοντας 1 εισιτήριο, να κερδίσουν άλλο 1 της ίδιας τιμής δωρεάν.






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1798.html