Indian Summer το Φεβρουάριο στο Altera Pars


Ημερομηνία Τρίτη, 30 Δεκ 2008 @ 11:20
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS«...Κοίτα αυτό το μέρος! Εδώ μέσα υπάρχουν όλα τα μυστικά του κόσμου...»
Η Λώρα και η Στέφη εργάζονται στο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού . Κόσμος πάει και έρχεται, ο καθένας μοιράζεται μια στιγμή, μια έλπίδα, ή ένα φόβο μαζί με μια κούπα ζεστού καφέ. Η Λώρα και η Στέφη θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνο η μηχανή του cappuccino που έχει σπάσει ...

Κυριακή Βράδυ...
Στο καφέ ενός σιδηροδρομικού σταθμού...
Δύο κορίτσια ...
Δώδεκα Μυστικά...


Το Indian Summer, ένα από τα πρώτα θεατρικά έργα της Lucy Maurice ανέβηκε για πρώτη φορά στο Upstairs του Landor Theatre του Λονδίνου, το Σεπτέμβριο του 1996, με την συγγραφέα να υποδύεται τo ρόλο της Στεφη. Εκ τοτε, έχει ανέβει σε αρκετές διαφορετικές εκτελέσεις από την Αγγλία μέχρι την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και αρκετά βραβεία σε θεατρικά φεστιβάλ (1ο βραβείο καλύτερου έργου και βραβείο α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ της Pahiatua ,2002) Η πλοκή εκτυλίσσεται στο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού του Λονδίνου. Μια ήσυχη κυριακάτικη νύχτα 2 νέες γυναίκες, η Στεφη και η Λώρα, μοιράζονται τις σκέψεις τους. Συγκρίνουν τις μετέωρες ζωές τους και ονειρεύονται μια διέξοδο διαφυγής. Οι δύο ηθοποιοί καλούνται να υποδυθούν και άλλους δέκα ρόλους, καθώς διάφορες γυναίκες επισκέπτονται το καφέ. Η καθε μιά τους σε διαφορετική διάθεση που ποικίλλει από την απόλυτη χαρά στην πιο βαθιά απόγνωση. Σε αυτό το εντυπωσιακό της ντεμπούτο, η Lucy Maurice ακροβατεί ανάμεσα στην απελπισία και το χιούμορ δίνοντας μια γλαφυρή εικόνα της γενιάς του «πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου».

To βραβευμένο έργο της Lucy Maurice indian summer θα ανέβει για πρώτη φορά στη Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2009 στη θεατρική σκηνή Altera Pars .


Μερικές κριτικές για το έργο:

Καλογραμμένο, το Indian Summer είναι από τα πιο αξιόλογα δείγματα στο είδος του...
What’s on

Υπάρχουν στιγμές απίστευτης τρυφερότητας και ευαισθησίας στο έργο της Lucy Maurice. Σύντομο και γλυκό, συνδιάζει αξιαγάπητους χαρακτήρες με βαθιά εσωτερική ματιά…
Time out London
Λίγα λόγια για την Συγγραφέα

H Lucy Maurice σπούδασε στην θεατρική σχολή του Guilford. Δούλεψε σταθέρά ως ηθοποιός σε διαφορες θεατρικές παραγωγές τα επόμενα χρόνια. Εκείνη την εποχή γράφει ένα θεατρικό μονόλογο με τον τίτλο « Sunday Morning». Ξεκίνησε να σχεδιάζει το Indian Summer κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Στο μεταξύ γνωρίζει την Lucy Taylor (μετέπειτα συμπρωταγωνίστριά της στην πρώτη εκτέλεση του έργου) κατά τις παραστάσεις του επιτυχημένου έργου «Trunks» το οποίο είχε ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία η Snaker Productions στο Komedia Brighton και το Lyric Studio (Hammersmith). Αμέσως μετά η Lucy Maurice αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της θεατρική εταιρεία, την Eva Productions , της οποίας πρώτο παιδί αποτέλεσε το ανέβασμα του Indian summer, το Σεπτέμβριο του 1996.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε το τελευταίο της έργο «The C Word».

Τίτλος έργου:

Indian Summer

Συγγραφέας :
Lucy Maurice

Συντελεστές της παράστασης:
Mετάφραση: Nάντια Σπηλιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Ελένη Μποζά
Μουσική : Φίλιππος Πλιάτσικας
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης
Παίζουν : Κωσταντίνα Τάκαλου , Νάντια Σπηλιωτοπούλου,
Συμμετέχει ο Μανώλης Olayinka Afolayan ( Mc Yinka)

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ARCTOS

Από 16/02/2009 Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 στο Θέατρο Altera Pars Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Αθήνα ( Κεραμεικός)
tel:+30-210-3410011


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1787.html