Europeana, η νέα ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη


Ημερομηνία Πέμπτη, 27 Νοέ 2008 @ 01:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας leonas



Η Europeana, η νέα ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη, εγκαινιάσθηκε επισήμως την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες και "άνοιξε" αμέσως τις εικονικές "πύλες" της στο κοινό, το οποίο την κατέκλυσε με εκατομμύρια κλικ". Στο δικτυακό τόπο www.europeana.eu, οι ανά τον κόσμο χρήστες του Διαδικτύου μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία, χάρτες, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, αρχειακά έγγραφα, πίνακες και ταινίες, προερχόμενα από τις εθνικές βιβλιοθήκες και τα πολιτιστικά ιδρύματα των 27 κρατών μελών της ΕΕ.



Στο διάστημα μεταξύ 2009 και 2011, από τον προϋπολογισμό της ΕΕ θα διατεθούν ετησίως περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό αυτό. Η Επιτροπή σχεδιάζει επίσης να προσελκύσει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη μελλοντική επέκταση της ευρωπαϊκής ψηφιακής βιβλιοθήκης.

Ο Χοσέ Μπαρόσο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι "η Europeana θα είναι όχι απλώς μια βιβλιοθήκη, αλλά μια πραγματική πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους του 21ου αιώνα, η οποία θα τους βοηθήσει να ανταγωνιστούν σε δημιουργικότητα με τους πιο εφευρετικούς προγόνους τους, όπως τους αρχιτέκτονες της Αναγέννησης".


Πηγή : Απε - Μπε







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1772.html