Παντελής Αμπαζής - Ανωτάτη Ζαμπετική: Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!


Ημερομηνία Τρίτη, 18 Νοέ 2008 @ 13:50
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΤο τραγούδι πάει θέατρο. Τα περιβόητα λαϊκά κορίτσια παιζοτραγουδούν! Ο Παντελής Αμπαζής, το συγκρότημα «Ανωτάτη Ζαμπετική» και ο θρυλικός θηλυκός θίασος «ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!» παρουσιάζουν φέτος ένα νέο παντελώς χειροποίητο μουσικoθεατρικό πόνημα Ελαφρά τραγούδια και βαριά λαϊκά, με jazz διάθεση και rock άποψη! Μεικτό θέαμα βασισμένο σε τραγούδια και κείμενα με θέμα τα λαϊκά κορίτσια της διπλανής πόρτας. Μουσική παράσταση γένους θηλυκού, με πρόζες, τραγούδια, ποτό και τσιγάρο! Κωμωδία μετά ασμάτων.

ΝΤΕΜΟΝΤΕΡΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ CAMINITO live
M. Αλεξάνδρου 28, Μεταξουργείο (όπισθεν οίκου αντοχής Svetlana)
τηλ. 210 52 44 661, 6942 55 41 89
Παρασκευές & Σάββατα 23:00μ.μ.


Κάτι ώριμο και φρέσκο, σοβαρό και αστείο, σύνθετο με απλά υλικά. Όπως ήταν τα λαϊκά κορίτσια της εφηβείας μας, όπως είναι η ίδια η ζωή εξάλλου… Η Μυρσίνη, η Μαργαρίτα, η Τίνα, η Σοφία και η Τζένη, πέντε sexy χυμώδη καθημερινά κορίτσια, ανεμίζουν με μπρίο τα λουλουδάτα φορέματα εποχής, σχολιάζουν, παιζοτραγουδούν και χορεύουν με χαρά, κέφι και άφθονη θετική ενέργεια. Τα όργανα της Ανωτάτης Ζαμπετικής παίρνουν φωτιά! Σαν ένα γιορτινό τραπέζι με φίλους, γνωστούς, γείτονες και συγγενείς που κάποιος πετάει πρώτος ένα καλαμπούρι, ένας άλλος πιάνει την κιθάρα και λέει ένα τραγούδι, η ωραία της παρέας ανεβαίνει στο τραπέζι και αρχίζει το χορό και όλοι μαζί συμμετέχουν σιγοντάρουν και κρατούν το ρυθμό με παλαμάκια.

Οι ορμόνες και η αδρεναλίνη χτυπάνε κόκκινο και το γλέντι ανάβει! Jazz διάλογοι, παιγνιώδη άσματα, ευτράπελα και χιουμοριστικά στιγμιότυπα, stand up comedy, σπαραξικάρδια κουίζ, κωμικές παρλάτες, αυτοσχέδια νούμερα, αστείες ατάκες, αυτοσαρκασμός, φαντασία, ευρηματικότητα, βιτριόλικο χιούμορ, καυτή σάτιρα με την έντονη συμμετοχή του κοινού που άλλοτε σιγοτραγουδά με χαμόγελο και άλλοτε ξεσπά σε ασυγκράτητα γέλια. Λαϊκά ακούσματα, ελαφρά διάθεση, αρχοντορεμπέτικες καρδιές, καλλίφωνη γαϊδουροχορωδία, γέλια μέχρι δακρύων, φωτεινά χαμόγελα, δημιουργική τρέλα, σκωπτικά και εύθυμα τραγούδια, παραδοσιακά ιερά-ανίερα, το γελοίον του πράγματος και χαράς ευαγγέλια, το μεράκι του χειροποίητου στη νυχτερινή ψυχαγωγία!

Γιατί η ποιότητα δεν είναι είδος… Μόνο οι σοβαροί έχουν χιούμορ και το χιούμορ δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση… Η ζωή είναι πολύ σημαντική, για να την παίρνουμε στα σοβαρά! Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι λοιπόν, γιατί το χιούμορ και το αλέγρο είναι τα βαρίδια που μας πάνε στο βάθος των πραγμάτων… Μουσικές ντεμοντέρνες, κέφι, χορός, συναίσθημα, σάτιρα και πολύ γέλιο, αυτή είναι η σουρεαλιστική συνταγή που “μαγειρεύουν” κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο «Caminito live».

Γέλια και τραγούδια πλημμυρίζουν το Μεταξουργείο. Χαρμάνι από αγαπημένες μελωδίες, λογοπαίγνια, σκετσάκια, έξυπνες ατάκες, φωτεινά χαμόγελα και τραγούδια βεβαίως βεβαίως, συνθέτουν το μεικτό θέαμα, με τις εξαιρετικές φωνές και τις αλέγρες ερμηνείες των συντελεστών της παράστασης. Ο μπαξές έχει απ’ όλα! Αν λοιπόν θέλετε να συνδυάσετε τη μουσική με το θέαμα, το θέατρο με το ποτό σας και το αβίαστο γέλιο με το καλό τραγούδι δεν έχετε παρά να κατεβείτε με την παρέα σας, στο Caminito. Η αυλαία ανοίγει λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι μουσικές αρχίζουν, μαζί αρχίζουν και τα “παρατράγουδα”.

Πρόζες και ατάκες που διαδέχονται η μία την άλλη, παιχνίδια μουσικά λεκτικά (και όχι μόνο) ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το κοινό και πρωτότυπα τραγουδιστικά στιγμιότυπα. Τραγούδια που αγαπήσαμε, από το παλιό καλό ελληνικό σινεμά, οικείες μελωδίες από το μουσικό θέατρο, την οπερέτα και την επιθεώρηση. Πασίγνωστα τραγούδια μεν, που απουσιάζουν δε παντελώς τα τελευταία χρόνια από πλαστικά προγράμματα εντεχνοσκυλάδικων κέντρων μαζικής πλαστικής διασκέδασης και προτηγανισμένα play-list ραδιοφώνων…


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1766.html