Νίκος Καρβέλας - Αννίτα Πάνια: το σήριαλ ολοκληρώθηκε στα δικαστήρια


Ημερομηνία Δευτέρα, 17 Νοέ 2008 @ 14:00
Θέμα/Κατηγορία Κατινιές και Gossip!

Αποστολέας LavantiS



Με συμπαραστάτες τον Σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι και τη γυναίκα-Μαραντόνα (της εκπομπής «Je t’ aime») παρουσιάστηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Νίκος Καρβέλας και η Αννίτα Πάνια. Παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, ο συνθέτης και η τηλεπαρουσιάστρια αποπειράθηκαν να συνεχίσουν τον «ανένδοτο αγώνα» εναντίον των «μπάτσων» της θερμής νύχτας της 12ης Νοεμβρίου.


Η αντίσταση όμως στην κατάχρηση εξουσίας της «κακής» αστυνομίας, με το τετράλιτρο Range Rover των 150.000 ευρώ και τις φαιδρότητες που εκτυλίχτηκαν, με αναθεματισμούς, ύβρεις και βωμολοχίες μέσα στο πυκνό σκοτάδι, που ανακατεύονταν με την τσίκνα του σπληνάντερου έξω από τα Βλάχικα, είχε άδοξο τέλος. Το δικαστήριο επέβαλε στους... επαναστάτες της Εκάλης 24 μήνες συνολική ποινή για τα παρατράγουδα της ασφάλτου. Δεκατέσσερις μήνες εξαγοράσιμους στον συνθέτη και 10 μήνες με αναστολή στην τηλεοπτική ανάδοχο του Κατέλη, της Μαλάμως και του φουκαρά του Ταμπάκη.

Οι δύο εγχώριοι σταρ απηλλάγησαν από το αδίκημα της απειλής και της αντίστασης κατά της αρχής. Καταδικάστηκαν όμως και οι δύο για εξύβριση λόγω και έργω, για απείθεια και, επιπλέον, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ο μουσικοσυνθέτης.

Βέβαια, το ζευγάρι «Μπόνι και Κλάιντ» στη σύγχρονη νεοελληνική, βλαχομπαρόκ εκδοχή, μέσα από το τηλεοπτικό βήμα που τους παρέχει τον τελευταίο καιρό το Alter, διατράνωσαν την πίστη τους στον κοινό αγώνα εναντίον του «τρομοκράτη μπασκίνα». Δήλωσαν απερίφραστα ότι το αντάρτικο στον εχθρό του ελληνικού λαού, στον αγράμματο και επικίνδυνο χωροφύλακα, θα συνεχιστεί και έδωσαν νέο ραντεβού για αντίσταση των «ελεύθερων πολιορκημένων» celebrities με τα τζιπ και τα φιμέ τζάμια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κ. Πάνια και ο κ. Καρβέλας ήταν συνεπείς στην ώρα τηςς κρίσης τους από το Αυτόφωρο Μονομελές. Συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους Βασίλη Χειρδάρη, προσήλθαν το Σάββατο το μεσημέρι. Δύο από τα καλλιτεχνικά τους δημιουργήματα, ο Σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι, που φορούσε μαύρο αμπέχονο, και η γυναίκα-Μαραντόνα με πράσινες κάλτσες πήγαν για εμψύχωση.

Μαζί τους ανακατεμένοι με τους περίεργους και τα καλώδια των τηλεοπτικών συνεργείων παραλίγο να σκοντάψουν και πολλοί συνδικαλιστές της αστυνομίας, που βρίσκονταν στην Ευελπίδων για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους οι οποίοι σπιλώθηκαν από τους διάσημους «νταήδες». Τέσσερις αστυνομικοί αντέκρουσαν στο ακροατήριο τις απόψεις Καρβέλα. Ο γνωστός τραγουδοποιός έκανε λόγο για γκανγκστερική ενέργεια των τριών αστυνομικών του Α.Τ. Βάρης που είχαν στήσει το μπλόκο στην οδό Βάρης Κορωπίου, το βράδυ της Τετάρτης. «Το περιπολικό βγήκε με ταχύτητα μπροστά μου, θα είχαμε χτυπήσει εάν δεν φοράγαμε ζώνη. Αυτοί έβγαλαν τα όπλα μέχρι τη μέση και τα ξανάβαλαν μέσα. Μου είπαν “Κατέβα κάτω, ρε”, και εγώ τους είπα ότι θα τους κάνω μήνυση. Μετά ήρθε ο διοικητής της Βάρης και μου είπε: “Πιτσιρικάδες είναι, άσ’ το να πάει, να το ξεχάσουμε το θέμα”, αλλά εγώ επέμεινα ότι θα υποβάλουμε μήνυση και ότι θα κάνω τα πάντα για να διωχτεί και ο αξιωματικός ποινικά. Κάποια στιγμή ένας από αυτούς μου είπε “Θα σας γ… για να δείτε τι είμαστε εμείς”, ενώ ο διοικητής μού απάντησε να φύγουμε για να λήξει το θέμα», φέρεται να κατέθεσε μεταξύ άλλων ο Καρβέλας.

Ο Καρβέλας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έγινε καταδίωξη, αφού μέσα στο τζιπ είχαν βάλει δυνατά τη μουσική χωρίς να αντιληφθούν τυχόν σειρήνες και φάρους, πηγαίνοντας με 70 χιλιόμετρα. Για την ενέργειά του να κάνει όπισθεν και να φύγει όταν τον μπλόκαραν τη δεύτερη φορά απάντησε ότι «ήταν μια πράξη έξαλλου πολίτη».

Η Αννίτα Πάνια κατέθεσε ότι οι αστυνομικοί τούς έβριζαν με τα όπλα στο χέρι, σε σημείο που τους δημιουργήθηκε φόβος ότι ήταν κακοποιοί ντυμένοι αστυνομικοί. «Εγώ τους μίλησα αντιδραστικά και τους είπα ότι “είναι τρελαμένοι μπάτσοι” ενώ προσπαθούσαν να μας αρπάξουν με τα χέρια τους, κλοτσούσαν και χτυπούσαν το αυτοκίνητο. Πραγματικά, νόμιζα ότι θα σκοτωνόμαστε», είπε στην έδρα του Μονομελούς Αυτόφωρου η τηλεπαρουσιάστρια.

Εντελώς διαφορετική εικόνα για τις σκηνές φαιδρού ροκ που εκτυλίχτηκαν το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου με φόντο τα Βλάχικα της Βάρης έδωσαν στο δικαστήριο οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στη φασαρία αστυνομικοί. Ο επικεφαλής αστυνομικός που σταμάτησε το ζευγάρι είπε ότι το πρώτο σήμα δόθηκε στο ύψος της Σχολής Ευελπίδων. «Ο Καρβέλας όμως πάτησε γκάζι και άρχισε να κάνει επικίνδυνα ζιγκ ζαγκ στο δρόμο. Τελικά, το τζιπ σταμάτησε σε ένα κόκκινο. Οταν πλησίασα για να του κόψω κλήση για παραβίαση κόκκινου, αυτός κλείδωσε τις πόρτες. Τότε μου είπε ο Καρβέλας», όπως φέρεται να κατέθεσε ο αστυνομικός: «“Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είστε τραμπούκοι, ζήτησέ μου συγγνώμη γιατί αλλιώς θα δείτε τι θα πάθετε”». Μετά, κατά τον αστυνομικό, ο συνθέτης άρχισε να τον βρίζει και να του κάνει χειρονομίες. «Οταν τους είπα ότι είναι κρατούμενοι μου απάντησαν ότι είμαστε τρελοί, η Πάνια άρχισε να σπρώχνει τον συνάδελφό μου, ενώ ο Καρβέλας μάς είπε: “Aντε γ… ρε καραγκιόζηδες”».


«Μεθεόρτια» από τηλεοράσεως για το ζευγάρι

Μετά τη «λυπητερή» της απόφασης, το ζευγάρι προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της καταδίκης του από την τηλεόραση. Από το δελτίο ειδήσεων του Alter και με συντονιστή τον Σωτήρη Ξενάκη, ο κ. Καρβέλας διαλάλησε ότι «γνώριζε πως ο πρόεδρος του δικαστηρίου δεν περίμενε ότι θα είχε το σθένος να τους αθωώσει. Ποτέ μη σκύψετε το κεφάλι στους μπάτσους, αλλά να δέχεστε έλεγχο μόνον από αξιοπρεπείς αστυνομικούς», δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης. Η Αννίτα από άλλο μεσημεριανό μετερίζι «ξιφούλκησε» εναντίον των «μπάτσων που θυμίζουν χούντα και μπασκίνες που θυμίζουν άλλες εποχές».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την υπεράσπιση των καταδικασθέντων, οι οποίοι άσκησαν έφεση με ανασταλτικό χαρακτήρα εναντίον των αποφάσεων του δικαστηρίου (κάτι που σημαίνει ότι οι εξαγοράσιμες ποινές θα πληρωθούν μετά και την απόφαση του Εφετείου), τα διοικητικά πρόστιμα της Τροχαίας που έχουν μέχρι τώρα κοινοποιηθεί είναι: 600 ευρώ για επικίνδυνους ελιγμούς, 700 ευρώ για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 70 ευρώ για ζώνη και άλλα 350 ευρώ για άλλες παραβάσεις του ΚΟΚ.

Σύμφωνα όμως με την αστυνομία, τα πρόστιμα που έκοψαν στους παραβάτες το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης ξεπερνούν τα 6.000 ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Καρβέλας αρνήθηκε να πάρει τις κλήσεις από τα όργανα της τάξης (όπως έχει δικαίωμα). Εγινε, επίσης, γνωστό ότι το άγριο βράδυ της Τετάρτης ο συνθέτης υπεβλήθη σε σωματικό έλεγχο παρουσία εισαγγελέα, αλλά δεν του έγινε αλκοτέστ, παρά τη διαβεβαίωση αστυνομικών του Α.Τ. Βάρης πως «διενεργήθηκε ό,τι προβλέπει ο νόμος». Οι ίδιοι αστυνομικοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του εισαγγελέα να μην υποβάλει τους συλληφθέντες σε αιμοληψία, κάτι που προβλέπεται από το νόμο σε αντίστοιχες παραβατικές συμπεριφορές.



Το γιαούρτωμα του «Σχιζοφρενούς δολοφόνου με το πριόνι»


Γιαουρτωμένος μεν, αμετανόητος φαν της Αννίτας δε. Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του στην Αννίτα Πάνια και τον Νίκο Καρβέλα, ο «Σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» είχε ένα ατυχές περιστατικό που έβαλε σε δεύτερη μοίρα το... μίνι πάστωμα του εθνικού σταρ από τη Βέρα Λάμπρου.

Ο κατά κόσμον Θανάσης Ηλίας, γνωστό και μη εξαιρετέο «παρατράγουδο» του «Je t’aime», δέχτηκε γιαουρτο-επίθεση, τη στιγμή που έκανε επίδειξη των φωνητικών του δυνατοτήτων σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας.

Δεκάδες κεσεδάκια γιαούρτι (γνωστής εταιρείας γαλακτοκομικών), εκτοξεύτηκαν εναντίον του από τους θαμώνες του νυχτερινού μαγαζιού που λίγη ώρα πριν τον χειροκροτούσαν και τον παρότρυναν να πιάσει το μικρόφωνο προκειμένου να σπάσουν πλάκα. Μέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξη του «σόου» η πίστα θύμιζε σημείο διαμαρτυρίας αγροτών που αδειάζουν τα απούλητα γαλακτοκομικά προϊόντα τους. Παρ

Παρ’ όλα αυτά ο «Σχιζοφρενής» συνέχιζε απτόητος να ερμηνεύει το γνωστό σουξέ του, γιαουρτωμένος από την κορυφή ώς τα νύχια. Οι «άμαχοι» της ορχήστρας ήταν οι πρώτοι που λάκισαν, καθώς ήταν «άοπλοι» και αδυνατούσαν να αμυνθούν στην -πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα- επίθεση.

Χωρίς να λογαριάζει το ατυχές περιστατικό της περασμένης νύχτας, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο «Σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» είχε πιάσει πόστο στην Ευελπίδων περιμένοντας, μαζί με τη σύζυγό του γυναίκα-Μαραντόνα, την Αννίτα Πάνια και τον Νίκο Καρβέλα να καταθέσουν. Η σιωπηλή συμπαράσταση των δύο έδωσε, όπως ήταν φυσικό, ξεχωριστό «χρώμα» στα δικαστήρια.

 

Αναδημοσίευση από την Espresso







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1764.html