Miα πρώτη ματιά στα επερχόμενα Windows 7


Ημερομηνία Κυριακή, 02 Νοέ 2008 @ 14:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας echo



Η Microsoft παρουσίασε στους προγραμματιστές μια πρώιμη δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού συστήματος που θα διαδεχθεί τα Windows Vista στα τέλη του 2009 ή τις αρχές του 2010.

Ας δούμε λοιπον μερικά απο τα νεα στοιχεία που θα εχουν τα Windows 7.



Τα Windows 7 μεταξύ άλλων επιταχύνουν την εκκίνηση και τον τερματισμό λειτουργίας και υποστηρίζουν τις νέες οθόνες «πολλαπλής αφής» (multitouch), οι οποίες επιτρέπουν στο χρήστη να χρησιμοποιεί τα δάχτυλα αντί το ποντίκι.

Η εταιρεία ελπίζει ότι η νέα έκδοση δεν θα προκαλέσει τα αρνητικά σχόλια που είχαν δεχθεί τα Vista λόγω δραστικών αλλαγών στον πυρήνα του συστήματος οι οποίες προκαλούσαν προβλήματα συμβατότητες. Στην έκδοση 7 οι αλλαγές στον «κινητήρα» του λειτουργικού είναι περιορισμένες και οι αλλαγές εστιάζονται στη βελτιστοποίηση του τρόπου εργασίας.

Για παράδειγμα, η γραμμή εργασιών (taskbar) απαλλάσσεται από περιττά κουμπιά και διευκολύνει την διαχείριση πολλαπλών ανοιχτών παράθυρων επιτρέποντας στο χρήστη να μετακινεί τα εικονίδια των ανοιχτών προγραμμάτων και να βλέπει πρόσφατα έγγραφα με δεξί κλικ.

Μια άλλη βελτίωση στα Windows 7 είναι η δυνατότητα περιορισμού των ενοχλητικών παράθυρων που ειδοποιούν το χρήστη για αλλαγές στο σύστημα, όπως για παράδειγμα οι ειδοποιήσεις του User Account Control.

Ευκολότερη και πιο αυτοματοποιημένη είναι και η σύνδεση σε οικιακά δίκτυα και η ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των υπολογιστών του σπιτιού.

Ένα νέο χαρακτηριστικό της διαχείρισης αρχείων είναι οι «βιβλιοθήκες», οι οποίες συγκεντρώνουν αυτόματα και προβάλλουν μαζί όλα τα ομοειδή αρχεία (π.χ. φωτογραφίες ή τραγούδια) που εντοπίζονται σε εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης (ένθετη αριστερά).

Η δοκιμαστική έκδοση (probeta) που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο συνέδριο ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft ακολουθεί γενικά διαφορετική λογική σε σχέση με προηγούμενες διαφορετικές εκδόσεις, καθώς δεν περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά που δεν λειτουργούν ακόμα πλήρως.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του CNet στο συνέδριο, η πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση των Windows 7 αναμένεται στις αρχές του 2009.

 







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1747.html