Αφιέρωμα στον Ακη Πάνου - Μητσίας, Καρέλας, Στίγκα


Ημερομηνία Τρίτη, 16 Σεπ 2008 @ 02:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΟ Άκης Πάνου, τελευταίος κρίκος της αλυσίδας των σπουδαίων δημιουργών, δίπλα στους Βαμβακάρη, Τσιτσάνη και Ζαμπέτα άφησε στο θησαυροφυλάκιο του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού 200 αριστουργηματικά τραγούδια. Ένας από τους λίγους δημιουργούς που έγραφαν και τη μουσική και το στίχο των τραγουδιών, ο μοναδικός που κατασκεύαζε με τα χέρια του ακόμα και τα όργανα με τα οποία ηχογραφούνταν τα τραγούδια του. Τραγούδια της αγάπης και του έρωτα, τραγούδια περιπαικτικά, τραγούδια υπαρξιακά, τραγούδια κοινωνικής κριτικής και τραγούδια μαρτυρίες, όλα προσωπικά και αυτοβιογραφικά.
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου
στο θέατρο Φοίνικα, στο Περιστέρι
ώρα έναρξης 20.30
είσοδος ελεύθερη


75 χρόνια από τη γέννησή του και 8 χρόνια από το τραγικό και πρόωρο τέλος της ζωής του, το έργο του παραμένει επίκαιρο και αξεπέραστο. Ο Στέλιος Ελληνιάδης, επί χρόνια συνεργάτης του Άκη Πάνου και μελετητής του έργου του, επιμελείται και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον μεγάλο δημιουργό με τραγούδια ποιοτικά, τραγούδια κλασικά, τραγούδια εκτός εμπορίου, που συγκινούν αμέτρητους ανθρώπους.

Τα τραγούδια παίζονται από μια λαϊκή ορχήστρα εξαίρετων μουσικών και ερμηνεύονται από τραγουδιστές που αγαπούν και υπηρετούν με σεβασμό αυτό το «διαφορετικό» ρεπερτόριο.

Συμμετέχουν οι Μανώλης Μητσιάς, ερμηνευτής – σε πρώτη εκτέλεση- ενός ολόκληρου κύκλου τραγουδιών («Το παρόν») του Άκη Πάνου («Ας τον τρελό στην τρέλα του…», «Το φαρμάκι φτάνει κάποτε στα χείλη…» κ.ά.), Λάμπρος Καρελάς (ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία το τραγούδι «Δε θέλω τη συμπόνια κανενός» με τα Παιδιά από την Πάτρα) και η Θεοδοσία Στίγκα. Άλλα τραγούδια: «Η ζωή μου όλη», «Η πιο μεγάλη ώρα», «Ρολόι κομπολόι», «Εφτά νομά σ΄ ένα δωμά… (Στου Χαροκόπου)», «Γιατί καλέ γειτόνισσα», «Όταν σημάνει η ώρα», «Πυρετός», «Για κοίτα με στα μάτια», «Θέλω να τα πω», «Είδα τα μάτια σου κλαμένα», «Και τι δεν κάνω», «Ασφαλώς και δεν πρέπει», «Δεν κλαίω για τώρα», «Θα κλείσω τα μάτια», «Και τότε», «Πήρα απ’ το χέρι σου νερό», «Στο σταθμό του Μονάχου», «Το θολωμένο μου μυαλό», «Χωρίς αυτήν», κ.ά.

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Φοίνικα, στο Περιστέρι
ώρα έναρξης 20.30
είσοδος ελεύθερη


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1706.html