Ο Gridlok με τους Funxion στο Bios


Ημερομηνία Κυριακή, 14 Σεπ 2008 @ 02:30
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου η μουσική ομάδα Funxion παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Drum & Bass Dj και παραγωγό Gridlok από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Gridlok με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα κατάφερε να αναδειχθεί στον χώρο του Drum & Bass με την υποστήριξη των πιο γνωστών ονομάτων της σκηνής, από τον Andy C έως τον Bailey. Γεννημένος στην Φλόριντα και έχοντας κάνει σπουδές στο κλασικό βιολί σε μικρη ηλικία άρχισε να απομακρύνεται από τις παραδοσιακές μορφές ήχου.
Ως έφηβος έκανε τα πρώτα του πειράματα με το λεγόμενο Four - Track εκείνης της εποχής και το πρώτο του drum machine.


Ξεκινώντας ως dj συνεργάστηκε με άλλους τοπικούς παραγωγούς και dj's και χρίστηκε ιδρυτικό στέλεχος της Technorganic.
Το release , που τον έφερε μερικά χρόνια αργότερα κοντά στο drum & bass κοινό παγκοσμίως , περιείχε τα "The Search" και "Horizon" στην Audio Blueprint των Stakka & Skynet.
Ακολούθησαν κυκλοφορίες στις πιο γνωστές εταιρίες στο χώρο του neurofunk όπως το "Heatwave" στη Violence, τα remix του στη Virus καθώς και στη Nerve.
Είναι από τους πρωτοπόρους χρήστες του συστήματος Final Scratch και ως απάντηση , σε αυτούς που πίστεψαν οτι μπορεί να κυκλοφορήσει μόνο Dance oriented μουσική , σύνθεσε το album "Turning Pages" που είχε Deep και μινιμαλιστικό χαρακτήρα με αρκετές δόσεις Fuzion Jazz ως χαλί ενός καθαρά βιομηχανικου σκηνικού.

Το 2004 τον βρίσκει στο Los Angeles με στόχο να δημιουργήσει την προσωπική του εταιρεία - Project 51 - που πρόσφατα κυκλοφόρησε το album του "Autopsy" σε συνεργασία με τον ΑΚ1200.

Η ευρωπαϊκή τουρνέ του album "Autopsy" , με εμφανίσεις στη Μόσχα , στο "The End" club του Λονδίνου , στη Τσεχια , Ολλανδία και άλλες πολλές ευρωπαϊκές χωρες , ξεκινάει από τη χώρα μας.

Τη βραδιά πλαισιώνουν οι Funxion Dj's Disphonia , Harris , Numatk , Abent και Baste με την οπτική σύνθεση των Vj's Termina Kapital.Opening act της βραδιάς ο Kernelcoremode της Creative Space σε ένα Dubstep Set.

Τέλος σημαντικό θεωρούμε να αναφέρουμε πως ο σχεδιασμός του poster της βραδιάς δημιουργήθηκε από τους δύο ίσως πιο ανερχόμενους γραφίστες της Ευρώπης redcroft.com και οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν είναι του Δημήτρη Λαδόπουλου (deepgreensea.net).







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1704.html