Πώς να γίνεις η «ψυχή της παρέας»


Ημερομηνία Τρίτη, 08 Ιούλ 2008 @ 23:30
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας woman_life



Έρχεσαι σ' ένα πάρτι ενός φίλου και σε μισή ώρα η μόνη σκέψη που σε τυραννάει είναι η «θέλω να φύγω!!!» Ενώ ο φίλος σου, τον οποίο έφερες μαζί σου εντελώς τυχαία, σε δέκα μόλις λεπτά καταφέρνει να γνωριστεί με τους πάντες, λέει ανέκδοτα με πολύ κέφι, τραγουδάει και χορεύει. Όλοι έχουν ξετρελαθεί μαζί του. Μα πώς γίνετε αυτό;


Γιατί με τους ανθρώπους, τους οποίους γνωρίζεις από τα παιδικά σου χρόνια, σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις δεν νιώθεις άνετα, ενώ ο φίλος σου ο οποίος μόλις τους γνώρισε νιώθει πιο άνετα από σένα κι όλοι τον συμπαθούν; Πώς γίνετε ένας άνθρωπος τον οποίο γνωρίζεις καιρό, να μεταμορφώνετε σε σούπερ συμπαθητικό, γοητευτικό και διασκεδαστικό τύπο μέσα σε μια καινούρια παρέα;
Θα σου δώσω μερικές απλές συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να γίνεις η «ψυχή της παρέας».

Χαλάρωσε!
Κυριολεκτικά! Πρέπει να χαλαρώσεις και σωματικά και ψυχικά. Σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, όπως πάρτι, ο μόνος σου σκοπός πρέπει να είναι η ξεκούραση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πέφτεις στον καναπέ και κοιμάσαι. Ξεκουράσου, με την έννοια, χαλάρωσε. Η εργάσιμη μέρα έμεινε πίσω και εκεί πρέπει να παραμείνουν και όλα τα προβλήματά σου. Ξέχασέ τα γι' αυτό το βράδυ.

Διασκέδασε!
Γέλα, μίλα, χόρεψε, μοιράσου τις χαρές σου και διασκέδασε. Κανείς δε θα σου πει ευχαριστώ εάν απομονωθείς ή αν κάτσεις σε μια γωνιά του καναπέ κοιτώντας φωτο-άλμπουμ ή σκεπτόμενος τα προβλήματά σου.

Δείξε τα ταλέντα σου!
Κάθε άνθρωπος έχει κρυφά ταλέντα. Αν ξέρεις να παίζεις κιθάρα, γνωρίζεις ένα σωρό ανέκδοτα ή μπορείς να κουνάς τα αφτιά σου – μοιράσου αυτά τα ταλέντα με τους γύρω σου. Χάρισε λίγη διασκέδαση στην παρέα. Μην περιμένεις να σε «ανεβάζουν» πάντα οι άλλοι. Αν κάθεσαι με κατεβασμένα μούτρα, σε λίγο οι φίλοι σου θα βαρεθούν, θα σ' αφήσουν μόνο σου και τότε θα περάσεις το υπόλοιπο της βραδιάς μέσα στη μοναξιά… εσύ κι ο εαυτός σου.

Ξέχνα τα προβλήματα!
Ναι, είναι δύσκολο να κάθεσαι και να λες ανέκδοτα όταν… δεν τα πήγες καλά στις εξετάσεις… ή έχεις προβλήματα με το αφεντικό σου στη δουλειά… ή μάλωσες με τους γονείς σου… ή οτιδήποτε άλλο. Να θυμάσαι έναν κανόνα διασκέδασης : ούτε λέξη για τα προβλήματα ειδικά της δουλειάς – και πόσο μάλλον αν είσαι με τους συναδέλφους σου, αλλιώς το πάρτι θα μεταμορφωθεί σε συνέδριο με ψυχαναλύσεις και όλα τα συναφή.

Να "εξελίσσεσαι"!
Εάν πράγματι ο στόχος σου είναι να γίνεις η «ψυχή» οποιασδήποτε παρέας τότε θα χρειαστεί να δουλέψεις λίγο. Μάθε μερικές έξυπνες και πρωτότυπες προπόσεις. Είναι προτιμότερο να μην τις επαναλαμβάνεις σε κάθε πάρτι αλλά να μαθαίνεις συνέχεια καινούριες. Μάθε μερικά αστεία αλλά και έξυπνα ανέκδοτα. Για μερικούς (όπως και για μένα) είναι δύσκολο να τα απομνημονεύσουν. Αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να τα διηγηθείς με σωστό τρόπο, εδώ έως και ταλέντο χρειάζεται. Σίγουρα όμως δεν θα χάσεις και τίποτα αν κάνεις εξάσκηση στο σπίτι σου, μπροστά στον καθρέφτη. Να και κάτι σημαντικό : το ανέκδοτο που θα πεις θα πρέπει να ταιριάζει στην περίσταση και να μην είναι εντελώς ξεκάρφωτο. Ένα άσχετο ανέκδοτο είναι το ίδιο σαν να φοράς λάθος γραβάτα με λάθος κοστούμι.

Μην ντρέπεσαι!
Καταπολέμα και ξεπέρνα τη ντροπή. Ανοίξου! Γύρω σου βρίσκονται άνθρωποι σαν κι εσένα, με τα κόμπλεξ τους και τα προβλήματά τους. Η μόνη διαφορά σας είναι ότι αυτοί ήρθαν για να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν. Χαλάρωσε και διασκέδασε μαζί τους!

Γίνε η «ψυχή της παρέας»!
Εάν η τύχη σ' έφερε σ' ένα πάρτι, μην νιώθεις σαν τη μύγα μεσ' στο γάλα. Διασκέδασε παρέα με τους γύρω σου. Πες τα ανέκδοτά σου, χόρεψε, τραγούδα καραόκε και απόλαυσε τη βραδιά. Και ύστερα από όλα αυτά θα ακούσεις να σε αποκαλούν με τα ποθητά λόγια… «η ψυχή της παρέας».

Αναδημοσίευση από το portal Woman-Life





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1675.html