Το νέο βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά από τις εκδόσεις Ιανός


Ημερομηνία Κυριακή, 25 Μάι 2008 @ 08:15
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας leonas



Οι εκδόσεις Ιανός ανακοίνωσαν την έκδοση του δεύτερου βιβλίου του Χρήστου Γιανναρά με τις επιφυλλίδες του δημοσιευμένες στην Καθημερινή από τις αρχές Ιανουαρίου 2007 έως το τέλος του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης (Παρίσι). Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας. Επιφυλλιδογραφεί σε εφημερίδες παρεμβαίνοντας στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο συγγραφέας έχοντας για προμετωπίδα ένα απόσπασμα από ποίημα του Κ.Π.Καβάφη ξεκινάει παρουσιάζοντας χωρίς ψεύδη και υποκρισίες την ελληνική πραγματικότητα. Ο λόγος του καθαρός και δυνατός, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, αντίθετα προκαλεί σοβαρό διάλογο και σκέψεις παράλληλες στον αναγνώστη των κειμένων του, που υπάρχουν στο βιβλίο αυτό.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο στα κεφάλαια: Θελημένη κοινωνική αποδόμηση, Πότε καταρρέει ένα πολιτικό σύστημα, Πώς δεν «επανιδρύεται» το κράτος, Το σκάνδαλο μιας αντικοινωνικής «Αριστεράς», Γιατί ανήκεστη η βλάβη της πατρίδας, Πρόβλημα πολιτικό οι εμπρησμοί, Πολιτική αποδόμηση της ιστορικής συνείδησης, Ελληνοτουρκικά: μια άλλη εκδοχή και Για την ψηλάφηση του νοήματος και κλείνει με πέντε συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Χρήστος Γιανναράς σε εφημερίδες. Επίσης διαθέτει αλφαβητικό ευρετήριο με βασικούς όρους των επιφυλλίδων του από το Α έως το Ω.






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1655.html