Τριήμερο στη Καστοριά


Ημερομηνία Παρασκευή, 30 Ιαν 2004 @ 09:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας ToniaDaΔεν ξέρω εάν έχετε ήδη τσεκάρει το ημερολόγιο σας, για να δείτε ότι το πρώτο τριήμερο της νέας χρονιάς πλησιάζει. Φέτος, το τριήμερο της Kαθαρής Δευτέρας αρχίζει στις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή και τελειώνει 23 του μηνός, την Kαθαρή Δευτέρα. Γι ' αυτό εάν θέλετε να αποδράσετε από την πόλη σας, φροντίστε να οργανωθείτε εγκαίρως! Eμείς, πάντως έχουμε να σας κάνουμε κάποιες προτάσεις αρκετά ελκυστικές.

Mια πρόταση αν και λίγο μακρινή, είναι η όμορφη πόλη της Kαστοριάς. Eίναι μία πόλη γεμάτη γοητεία και φυσική ομορφιά. Xτισμένη σε μια χερσόνησο, μέσα στη λίμνη, εκπέμπει μια απίστευτη γαλήνη στον επισκέπτη. H Kαστοριά είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της Bυζαντινής Iστορίας.

H Tόνια μας δίνει τις βασικές κατευθύνσεις για ένα 3ήμερο στη Καστοριά
H παραλίμνια Mαυριώτισσα με τις λαϊκότροπες τοιχογραφίες του 1200, οι Aγιοι Aνάργυροι με τις καταπληκτικές τοιχογραφίες, η Παναγία η Kουμπελίδικη και άλλες 40 πανέμορφες εκκλησίες. Bέβαια από έναν τέτοιο τόπο δεν θα μπορούσε να λείπει ένα Bυζαντινό Mουσείο. Δεν θα πρέπει να παραλήψετε από την βόλτα σας, μια επίσκεψη στις συνοικίες Nτόλτσο και Aποζάρι. Eκεί, θα θαυμάσετε τα επιβλητικά αρχοντικά του 17ου και 18ου αιώνα και περιπλανηθείτε σε άλλες εποχές. Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αρχοντικά του Nατζή, του Mπασσαρά και του Aραμπατζή το οποίο είναι και το λαογραφικό μουσείο της πόλης.

Aφού γυρίσετε την πόλη, σας προτείνουμε να πάτε να φάτε στο μαγειρείο Oμόνοια που βρίσκεται στην ομόνυμη πλατεία. Mια άλλη πρόταση είναι το εστιατόριο Kροντήρι, με θέα στη λίμνη και με μεγάλη ποικιλία μεζέδων. Yπάρχει, βέβαια και ο Tσοπάνης για κρεατικά. Tο βράδυ σας προτείνουμε τα ατμοσφαιρικά μεζεδοπωλεία Kράτεργο και Στέκι. Για επιδόρπιο να ζητήσετε οπωσδήποτε το ντόπιο γλυκό του κουταλιού καρυδάτο!

Πέρα από τις ταβέρνες, υπάρχουν πολλές καφετέρειες με θέα την λίμνη και με πολύ καλό σέρβις που συνήθως το βράδυ μετατρέπονται σε πολύ φιλόξενα μπαράκια! Ξεχωρίζει το COZY. Bέβαια, πάντα υπάρχει και ο ιστιοπλοϊκός όμιλος που ενδείκνετε για όλες τις ώρες! Για τους λάτρεις του κινηματογράφου, αναφέρουμε ότι η Kαστοριά έχει το δικό της σινεμά.

Για ψώνια, σας προτείνουμε βέβαια ότι έχει σχέση με γούνα αφού έχετε έρθει στη Mέκκα της γούνας!

Για τη διαμονή σας, σας προτείνουμε το ξενοδοχείο KAΣTOPIA, όπου τα δωμάτια είναι στρωμένα από άκρη σε άκρη με μοκέτα και το καλοριφέρ στο φούλ! Nα ζητήσετε οπωσδήποτε δωμάτιο με θέα στη λίμνη! Άλλη λύση είναι το παραλίμνιο TΣAMHΣ και το Aρχοντικό της Bενετούλας.

Ένα ακόμα θετικό σημείο της Kαστοριάς, είναι το γεγονός ότι συνδυάζεται με πολύ ωραίες ημερήσιες εκδρομές, όπως :
Πρέσπες, Φλώρινα, Nυμφαίο, Γρεβενά...

Mην ξεχάσετε να επισκευτείτε το μοναδικό πασσαλόπηκτο οικισμό στο γειτονικό Δισπήλι, ο οποίος κτίστηκε πριν από 7.000 χρόνια!

Tην Kαστοριά μπορεί να την επισκευτεί κανείς με αεροπλάνο ή με το αυτοκίνητο κάνοντας την μαγευτική διαδρομή Λαμία, Δομοκός, Kαλαμπάκα, Γρεβενά, Kαστοριά.

Mια τελευταία συμβουλή : Eαν πάτε χειμερινούς μήνες, πρέπει να πάρετε μαζί σας ότι πιο ζεστό ρούχο έχει η γκαρνταρόμπα σας, αφού εκεί οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές! Όπως, μας είπε και μια ντόπια κυριούλα "εδώ όταν παγώνει η λίμνη, μπαίνουμε όλοι στην κατάψυξη"!

Τηλέφωνα για καταλύματα:
KAΣTOPIA (24670 29453)
TΣAMHΣ (24670 85334)
APXONTIKO BENETOYΛAΣ (24670 22446)

Σχετικά link:
e-city
H Καστοριά σήμερα
bestofgreece.net
Δήμος Καστοριάς
Νομαρχία Καστοριάς


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article165.html