Χρόνια πολλά Ελεύθερη ραδιοφωνία στα FM


Ημερομηνία Δευτέρα, 05 Μάι 2008 @ 13:50
Θέμα/Κατηγορία Σκέψεις, Θέσεις και Γνώμες

Αποστολέας 21century



ΓΕΝΕΘΛΙΑ έχει τον Μάιο η ελεύθερη ραδιοφωνία! Είμαστε παιδιά του ραδιοφώνου και γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από την έναρξη ελεύθερων σταθμών.


Στην γιορτή θυμάμαι τον Αθήνα 984 -που κλείνει 21 έτη- την εποχή που εξέπεμπε ως το απόγευμα από την οδό Λιοσίων. Ήταν εκείνη την Κυριακή, στις 31 Μαΐου του 1987, που άρχιζε η περιπέτεια. Αργότερα ανέβηκε στο Λυκαβηττό και μετά στον Υμηττό. Θυμάμαι όμως και τον Κώστα Μυλωνά στον Δίαυλο 10 που άνοιξε δική του ραδιοφωνική σχολή, θυμάμαι τον Α100 FM που ήταν απο τους πρώτους αδειούχους με τον Πέτρο Καντιάνη, τον Λευτέρη Πανταζή, τον Περικλή Περράκη και άλλους που πραγματικά ανέδειξαν την αξία και ουσία του ραδιοφώνου..

ΜΑΛΙΣΤΑ τότε μαζί με τον φίλο Νίκο Νικολάου που εργάστηκε για μήνες στον 984 δεν θα ξεχάσω την επίσκεψή μου στα γραφεία του. Ακόμα μου έμεινε αποτυπωμένη η εικόνα απο δεξιά προς τα αριστερά του φίλου Γιάννη Τζανετάκου, τον Νίκο Απέργη που έπαιξε στη Λάμψη και τώρα στον REAL, την φυσιογνωμία του Θοδωρή Ρουσσόπουλου και ενός ακόμα συναδέλφου. Μαγική ατμόσφαιρα με άρωμα αγάπης για το μέσο και το μικρόφωνο...

ΕΚΤΟΤΕ άλλαξαν αρκετά και μερικές φορές προς το χειρότερο. Οι playlists κυριάρχησαν και απαξιώθηκαν, οι φωνές εξανεμίσθηκαν και οι σταθμοί αλλάζουν όνομα όπως οι γυναίκες τους..άνδρες που αλλάζουν ως υποκάμισα. Κάποιες φωνές υπάρχουν και προσπαθείς να αφουγκραστείς στα fm. Στην εποχή εκείνη το συλλογικό ραδιόφωνο ζούσε όπως ο Ηχώ fm με πολύ καλές εκπομπές, ο Έψιλον fm με ελληνική ταυτότητα και μετά ξεπήδησαν οι Ξένιος και Επικοινωνία. Οι μόνοι που κρατούν τον άρωμα εκείνης της εποχής αλλά υπο την σκέπη των εκάστοτε αρχόντων.

ΑΥΤΟΥΣ τους ανθρώπους ας αναζητήσουν οι ακροατές και οι πολιτικοί μας και ας τους ξαναδώσουν φωνή στο μόνο μέσο που παρά το διαδίκτυο και τους δορυφόρους παραμένει αμφίδρομο μέσο ενημέρωσης και προσιτό σε όλους. Σήμερα Μουσεία Ραδιοφώνου έχουν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η ιστορική πόλη Αμαλιάδα στην Ηλεία. Επισκεφτείτε τα.. Χρόνια πολλά ραδιόφωνο!

Γ.Μ.






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1641.html