Μουσείο Γκάνγκστερ!


Ημερομηνία Κυριακή, 20 Απρ 2008 @ 19:05
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας echo



Μια διαφορετική πλευρά της ιστορίας των ΗΠΑ ετοιμάζονται να τιμήσουν οι Αμερικανοί. Στις 20 Απριλίου ανοίγει τις πύλες του το πρώτο Μουσείο Γκάνγκστερ στο Χοτ Σπρινγκς των ΗΠΑ.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, σε αυτό θα «συναντηθούν» οι Αλ Καπόνε, Λάκι Λουτσιάνο, Όουνι Μάντεν, γνωστός ως «Φονιάς». Ένα τραπέζι ρουλέτας, κουλοχέρηδες, ένα πιάνο Steinway του 1929, όπλα, λαθραία προϊόντα, ένταλμα απαγόρευσης του παράνομου τζόγου, είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα του Μουσείου.

«Πριν εμφανιστεί ο Τόνι Σοπράνο, ενδεχομένως δεν θα μπορούσα να το κάνω» δηλώνει ο διευθυντής του πρωτότυπου αυτού Μουσείου, Ρόμπερτ Ρέινς. «Ωραιοποιώ αυτούς τους τύπους και δεν ήταν πολύ καλοί άνθρωποι. Δεν ήταν οι τύποι με τα Αρμάνι. Σκότωναν και λίγο» προσθέτει.

Το Χοτ Σπρινγκς αποτελούσε τον «παράδεισο» των γκάνγκστερ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκεί συγκεντρώνονταν οι διασημότεροι κακοποιοί για να επισκεφθούν τις ιερόδουλες της περιοχής και να ασχοληθούν με τον παράνομο τζόγο.

Το Χοτ Σπρινγκς -διάσημο για τα σπα του- ήταν εκείνη την εποχή ότι είναι σήμερα το Λας Βέγκας. «Δεν έρχονταν εδώ ως γκάνγκστερ. Έρχονταν ως επισκέπτες» λέει ο Ρ.Ρέινς.

Τη δεκαετία του 1960, ο τότε κυβερνήτης του Αρκανσο προχώρησε σε μια εκκαθάριση της περιοχής, θέτοντας έτσι τέλος σε μια ολόκληρη εποχή παρανομιών.

Στο Μουσείο θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ μικρού μήκους αφιερωμένο στην ιστορία των γκάνγκστερ και στην εξερεύνηση των μυστικών τούνελ κάτω από την Κεντρική Λεωφόρο της πόλης.

Τις ζωγραφικές αναπαραστάσεις των γκάνγκστερ, καθώς και ένα γλυπτό με τις μορφές κάποιον από τους διασημότερους, φιλοτέχνησε η Μαργκαρίτα Κιπ.

Πηγή: www.in.gr







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1633.html