Deus Ex Machina & Deadlock


Ημερομηνία Δευτέρα, 26 Ιαν 2004 @ 01:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSDeus Ex Machina
Όταν το hip-hop και η rap core, συναντούν το punk rock, όταν η Rap έκφραση συναντά τον σκληρό ήχο της Hardcore μουσικής. Τότε το έργο σημαίνει: Deus Ex Machina και Deadlock ζωντανά στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space!

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, τα δύο ελληνικά συγκροτήματα θα κάνουν μία κοινή εμφάνιση, η οποία φιλοδοξούν να αποδείξει ότι η σκληροπυρινική σκηνή της punk rock, του hip-hop, του rap και του metal μπορούν και έχουν κοινά στοιχεία και μέσα έκφρασης..Τι μπορούμενα πούμε για τους Deus Ex Machina; Είναι διαχρονικοί, είναι αγαπητοί και αν και δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις μπορούμε να πούμε ότι οι Deus Ex Machina είναι το πιο σπουδαίο και ιστορικό εν ενεργεία σχήμα της ελληνικής σκηνής και ταυτόχρονα ένα από τα πιο δημοφιλή, με πιστούς οπαδούς που τους ακολουθούν εδώ και χρόνια. Μέσα στη δεκαπεντάχρονη μουσική τους πορεία, έχουν κρατήσει μία ακέραιη και ασυμβίβαστη στάση που είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Deus Ex Machina


Θα μας παρουσιάσουν παλιά, πασίγνωστα κομμάτια που δίκαια θεωρούνται ύμνοι από πολλούς, αλλά και καινούργια από τον τελευταίο τους άλμπουμ, 'Signs' που αποδεικνύουν πως οι Deus Ex Machina έχουν ακόμη να πουν πολλά. Ηλεκτρισμός στο αποκορύφωμά του, στίχοι που παρασύρουν και τα πιο ήρεμα μυαλά, φωνητικά που ξεσηκώνουν, απίστευτο rock groove, ανεπανάληπτη σκηνική παρουσία, οι Deus Ex Machina παίζουν δίχως όρια και σταθμά.

Το συγκρότημα DEADLOCK ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1997 από τους Χρήστο Γιαννόπουλο (ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ), Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Μανόλη Μπενέτο (Genuine), Nτέμη Φουράκη και Στάθη Αλεξανδράκη (Dj Noiz). Τρεισήμισι χρόνια αργότερα, στην παρέα των DEADLOCK έχουν προστεθεί ακόμα τέσσερα μέλη, εκ των οποίων οι τρεις έχουν επωμισθεί το ρόλο των οργανοπαιχτών (ηλ. κιθάρα, μπάσο, τύμπανα) και ο ένας την εκπροσώπηση του συγκροτήματος στα ΜΜΕ και στις κοινωνικές του δραστηριότητες.

Ο στόχος τους εστιάζεται στην ανάγκη αλλά και την υποχρέωση των μελών να εκφράσουν μέσω της μουσικής και των στίχων, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά τους για τη σύγχρονη κοινωνία. Άλλωστε το όνομα DEADLOCK, σημαίνει διαφωνία στο σημερινό αδιέξοδο και αποστροφή σε όποια απάθεια και αδιαφορία για τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Βασικό γνώρισμα στα τραγούδια των DEADLOCK είναι η δύναμη των στίχων που βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το μουσικό υπόβαθρο, μέσα από το οποίο δίνεται η ευκαιρία να καταγραφούν με λιτό αλλά ταυτόχρονα με σκληρό τρόπο τα θέματα που τους απασχολούν. Τα πολλά Samples αλλά και φυσικά όργανα (κιθάρα, μπάσο, τύμπανα) συνθέτουν το, σε γενικές γραμμές, ανατρεπτικό και σκληρό ήχο του συγκροτήματος. Πράγμα που είναι ευκρινές στον νέο δίσκο του γκρουπ με τίτλο "ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑ - Η Ζωή Συνεχίζεται . . .;" τον οποίο και θα μας παρουσιάσουν.

Στο Gagarin 205 Live Music Space συναντιούνται η Hip-Hop και η Hardcore μουσική, δύο διαφορετικά είδη, δύο διαφορετικά μουσικά περάσματα και οι οπαδοί τους, γεννώντας κατά συνέπεια ένα ιδιαίτερο μουσικό ηχόχρωμα, μια μοναδική μουσική βραδιά. Σίγουρα κάτι ανεπανάληπτο.

Gagarin 205
Λιοσίων 203, Τηλ. 210-8547600
Ώρα Έναρξης 22:00 Είσοδος 10 €

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article160.html