Οι άρχοντες των ναρκωτικών


Ημερομηνία Πέμπτη, 06 Μάρ 2008 @ 05:10
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας SpirSol



Οι άρχοντες των ναρκωτικώνΧοσέ Γκονζάλες Ροντρίγκεζ Γκάτσα, Γκριζέλντα Μπλάνκο, Κουν Σα, Αμάντο Καρίλο Φουέντες, Πάμπλο Εσκομπάρ!
O HotStation.gr παρουσιάζει τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στον κόσμο.




Κάθε βιογραφική ιστορία που περιγράφει την πορεία και την καριέρα ενός ανθρώπου που έφτασε σε καμία μορφής κορυφή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Ποιο ήταν το στοιχείο της προσωπικότητας που τον έκανε να ξεχωρίσει;» «Τα κατάφερε μόνος του;» «Εκμεταλλεύτηκε συγκυρίες;» είναι τα ερωτήματα στα οποία μανιωδώς ψάχνουν απάντηση οι λάτρεις του είδους!

Όταν όμως μιλάμε για εμπόρους ναρκωτικών τότε τα κριτήρια αλλάζουν! Γιατί είναι διαφορετικές οι «επιχειρήσεις» στον σκοτεινό κόσμο και διαφορετικές στην ελεύθερη αγορά ή την πολιτική! Όπως θα δείτε και παρακάτω χρειάζεται ιδιαίτερα ταλέντα και ιδιαίτερο χαρακτήρα για να στήσεις αυτοκρατορίες δισεκατομμυρίων δολαρίων:

Χοσέ Γκονζάλες Ροντρίγκεζ Γκάτσα
Χώρα δράσης: ΗΠΑ
Προϊόν: Κοκαΐνη

Ο Χοσέ Ροντρίγκεζ ξεκίνησε την καριέρα του ως εκτελεστής για λογαριασμό διάφορων οργανώσεων μεταξύ των οποίων και της οργάνωσης της Βερόνικα Ριβέρα ντε Βάργκας.

Η εμπλοκή του με το καρτέλ του Πάμπλο Εσκομπάρ τον έκανε πολύ γρήγορα δισεκατομμυριούχο κάτι που δεν ξέφυγε της προσοχής του περιοδικού Forbes: Το 1988 τον κατέταξε στη λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο.

Ο "El Mexicano", αν μη τι άλλο ήταν εφευρετικός και το στοιχείο αυτό τον οδήγησε στο Νο 2 της άτυπης ιεραρχίας του καρτέλ του Μεντεγίν.

Στον Γκάτσα αποδίδεται η πατρότητα της ιδέα για την αεραμεταφορά τεραστίων ποσοτήτων κοκαίνης, τον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων και την εγκατάσταση τους σε απομονωμένα σημεία της ζούγκλας και η εκπαίδευση του προσωπικού του καρτέλ από ξένους μισθοφόρους σε τακτικές ανορθόδοξου πολέμου και δολοφονίες.

Ο Γκάτσα πέθανε το 1989 σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία της Κολομβίας ενώ η η πορεία και η ζωή του απαθανατίστηκαν στο βιογραφικό μυθιστόρημα "The Druglord".

Γκριζέλντα Μπλάνκο
Χώρα δράσης: ΗΠΑ
Προϊόν: Κοκαΐνη 

 Η αδιαφιλονίκητη "Βασίλισσα της Κοκαΐνης" και πιθανότατα ψυχωτική Γκριζέλντα Μπλάνκο ήταν από τους πιο αποτελεσματικούς διακινητές για το καρτέλ του Μεντεγίν στο Μαϊάμι. Στην εποχή της ακμής της η περιουσία της έφτανε τα 500 εκατομύρια δολάρια.

Η Μπλάνκο είχε πάθος για την υψηλή ραπτική, ήταν μανιώδης χρήστης κρακ. Ωστόσο το αγαπημένο της χόμπι ήταν η παραγγελία δολοφονιών μεταξύ των οποίων και για τους τρεις συζύγους της. Για αυτή της τη δραστηριότητα ήταν γνωστή και ως η Μαύρη χήρα.

Σε μια, από τις συνολικά 200 πληρωμένες δολοφονίες που τις αποδίδονται, ο εκτελεστής είχε την εντολή να χρησιμοποιήσει ξιφολόγχη ενώ ευθύνεται και για τη δολοφονία ενός δίχρονου αγοριού.

Όλα αυτά οδήγησαν στη στοχοποίηση της από την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) και τελικά συνελήφθη για να καταδικαστεί το 1985 σε 20 ετή φυλάκιση. Μετά την αποφυλάκιση της απελάθη στην Κολομβία.

Πρόσφατα, η ζωή και η δράση της απαθανατίστηκαν στο ντοκιμαντέρ "The Cocaine Cowboys ΙΙ".

Κουν Σα
Χώρα δράσης: Βιρμανία
Προϊόν: Ηρωίνη

Στα μέσα της δεκαετίας του 60, ο Βιρμανός πολέμαρχος Κουν Σα (Πλούσιος Πρίγκηπας) εξαφανίστηκε στη ζούγκλα της Βιρμανία με ένα στρατό 800 ανδρών για να καλλιεργήσει όπιο.

Μια ολόκληρη πόλη δημιουργήθηκε από τη δραστηριότητα του και στην ακμή του, ο Κουν Σα ήταν ο πιο παραγωγικός διακινητής ηρωίνης παγκοσμίως ελέγχοντας τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας αγοράς.

Υπό την πίεση της αμερικάνικης κυβέρνησης και από φόβο ότι θα οι αξιωματούχοι της χώρας του θα τον καταδώσουν για να εισπράξουν τα 2 εκατομμύρια δολάρια της επικήρυξης που είχε θέσει η DEA, παραδόθηκε υπό όρους στην κυβέρνηση της Βιρμανία.

Έζησε την υπόλοιπη του ζωή στη χλιδή και πέθανε στα τέλη του 2007.

Αμάντο Καρίλο Φουέντες
Χώρα δράσης: Μεξικό
Προϊόν: Κοκαΐνη

  Ο Φουέντες έμαθε την τέχνη της διακίνησης δουλεύοντας για τα κολομβιανά καρτέλ την εποχή της ακμής τους.

Η επιτυχία του, ωστόσο, οφείλεται σε ένα ιδιότυπο τρόπο πληρωμής.

Αντί μετρητών, ο Αμάντο έπαιρνε την αμοιβή του σε κοκαΐνη την οποία και χρησιμοποιούσε για να αναπτύξει το δικό του καρτέλ στο Μεξικό και την υπόλοιπη λατινική Αμερική.

Στα μέσα της δεκαετίας του 80, καθώς τα κολομβιανά καρτέλ έχαναν δύναμη και η τιμή της κοκαΐνης ανέβαινε, ο Φουέντες μετέτρεπε το Καρτέλ του Χουαρέζ σε μια επιχείρηση 30 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα.

Το ψευδώνυμο του ήταν ο "Κυρίαρχος των Αιθέρων". Χρησιμοποιούσε ένα στόλο από επιβατικά αεροσκάφη Boeing 727 για την μεταφορά της κοκαΐνης, είχε τον υπεύθυνο της δίωξης ναρκωτικών στο μισθολόγιο του και την εποχή της ακμής του αριθμούσε 25 δις δολάρια.

Αν και το προφίλ του Φουέντες ήταν αυτό του καλλιεργημένου και διπλωματικού επιχειρηματία, η επιχείρηση του ήταν τόσο μεγάλη που αναπόφευκτα έγινε στόχος. Το 1997 προέβη σε πλαστική προσώπου η οποία απέτυχε παταγωδώς και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του. Για την ιστορία οι χειρούργοι βρέθηκαν στοιβαγμένοι σε βαρέλια με λάδι.

Πάμπλο Εσκομπάρ
Χώρα δράσης: Κολομβία
Προϊόν: Κοκαΐνη

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ δεν ήταν ούτε ο πιο ευφυής ούτε ο πιο εφευρετικός από τους βαρόνους των ναρκωτικών. Ήταν απλά ο πιο βίαιος. Το Καρτέλ του Μεντεγίν δρούσε για χρόνια στην Κολομβία υπό καθεστώς ασυλίας επειδή τρομοκρατούσε οποιονδήποτε τολμούσε να αντισταθεί.

Στη δράση του καρτέλ εκτός από τα δισεκατομμύρια δολάρια που απέφερε στον Εσκομπάρ, αποδίδονται και οι θάνατοι 30 δικαστών, 400 αστυνομικών, η κατάρριψη ενός επιβατικού αεροσκάφους με 107 νεκρούς, πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 3000 νεκρούς μόνο στο Μεντεγίν.

Στην ακμή του ο Εσκομπάρ πιστεύεται είχε στον έλεγχο του 80% της παγκόσμιας αγορά κοκαΐνης και ετήσιο κέρδος γύρο στα 30 δις δολάρια.

Αγωνιώντας για την έκδοση του στις ΗΠΑ, ο Εσκομπάρ παραδόθηκε υπό όρους στην κυβέρνηση της Κολομβίας και του επιβλήθηκε περιορισμός σε μια πολυτελή έπαυλη.

Ούτε εκεί όμως μπορούσε να μείνει εκτός δράσης και τελικά απέδρασε για να βρει τραγικό θάνατο το 1993 μετά από καταδίωξη δυνάμεων της Κολομβίας και της Αμερικής.

Πηγή: Men24.gr







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1597.html