Πολύ γιαούρτι για υγιή δόντια


Ημερομηνία Τρίτη, 04 Μάρ 2008 @ 00:20
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας leonas



Οσοι καταναλώνουν συστηματικά γιαούρτι και άλλες τροφές με γαλακτικό οξύ, κάνουν καλό και... στο στόμα τους, ανακοίνωσαν Ιάπωνες ερευνητές. Ο δρ Yoshihito Shimazaki και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση γιαουρτιού και υγρών με γαλακτικό οξύ έχει άμεση σχέση με την καλύτερη περιοδοντική υγεία - «αλλά όχι η κατανάλωση γάλακτος και τυριού» συμπλήρωσε.



Η περιοδοντική νόσος είναι μια χρόνια βακτηριογενής κατάσταση που σχετίζεται με την υποχώρηση των ούλων και με την απώλεια δοντιών στους ενήλικες. Εκτός από το κανονικό βούρτσισμα των δοντιών και το καθάρισμα με οδοντικό νήμα, τα αποτελεσματικά μέτρα για την ανακούφιση αυτής της νόσου είναι περιορισμένα επισημαίνουν ο δρ Shimazaki του Πανεπιστημίου Κyushu της Ιαπωνίας και οι συνεργάτες του, στο περιοδικό Journal of Periodology.


«Η ωφέλιμη επίδραση στην περιοδοντική νόσο θα μπορούσε να βασιστεί στην προβιοτική επίδραση των γαλακτοβακίλων που απαντώνται σε τροφές με γαλακτικό οξύ», δήλωσε ο δρ Shimazaki στο Reuters Health. Τα προβιοτικά είναι ζώντες μικροοργανισμοί, όπως τα βακτήρια Lactobacillus στο γιαούρτι, τα οποία είναι ωφέλιμα για την υγεία μας. Οι ερευνητές συνιστούν τη συνέχιση μελετών, οι οποίες αναλύουν περαιτέρω την προβιοτική επίδραση των τροφών με γαλακτικό οξύ, ενώ η μελλοντική έρευνα πρέπει επίσης να εξετάσει κατά πόσον με τη συνέχιση της κατανάλωσης τροφών με γαλακτικό οξύ αναστέλλεται η εξέλιξη της περιοδοντικής νόσου.







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1588.html