Secret Combination τελικά η συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision 2008


Ημερομηνία Πέμπτη, 28 Φεβ 2008 @ 08:05
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Το εισιτήριο για το Βελιγράδι και τον 53ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision έδωσαν κοινό και κριτική επιτροπή στην Καλομοίρα και το "Secret combination" στη διάρκεια μίας φαντασμαγορικής βραδιάς την Τετάρτη.
Κοινό και κριτική επιτροπή κλήθηκαν να αποφασίσουν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής βραδιάς, ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 53ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το Μάιο. Και το εισιτήριο για το Βελιγράδι το έδωσαν στο "Secret combination" και την Καλομοίρα!



Κυρίαρχα στοιχεία της κεφάτης βραδιάς στο "Αθηνών Αρένα" ήταν η μουσική, ο χορός και η σκηνική δράση με τις Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα, τις παρουσιάστριες του ελληνικού τελικού.

Με λάμψη και εκπλήξεις

Η φαντασμαγορική τηλεοπτική υπερπαραγωγή άρχισε με τους χορευτές του μπαλέτου να κρατούν λευκά φτερά, κάτω από μια πελώρια καρδιά - το σύμβολο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision- που δέσποζε στη σκηνή "Αθηνών Αρένα".  Από τις δύο μεγάλες λευκές σκάλες του σκηνικού κατέβηκαν οι δύο παρουσιάστριες της βραδιάς τραγουδώντας διασκευή του "Big spender". Ακολούθησε ένα ποτ πουρί με διασκευές γνωστών τραγουδιών, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα καμπαρέ, στο εντυπωσιακό σκηνικό που στήθηκε στο γνωστό κέντρο.

Στη σκηνή ανέβηκε στη συνέχεια ο Σαρμπέλ, ο οποίος ερμήνευσε ένα καινούριο τραγούδι του ("Έχω τρελαθεί") και φυσικά το "Yassou Maria", με το οποίο συμμετείχε στην περσινή Eurovision εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Οι συντελεστές της βραδιάς μας προσέφεραν μια αναδρομή σε παλαιότερες ελληνικές συμμετοχές στη Eurovision, με προβολή βίντεο αλλά και με τις αδελφές Μαγγίρα να τις ερμηνεύουν με το δικό μοναδικό τρόπο, με τη συνοδεία του μπαλέτου.

Η παρουσίαση των τριών υποψήφιων τραγουδιών άρχισε με τη Χρύσπα που τραγούδησε "A chance to love", ντυμένη στα λευκά και πλαισιωμένη από πέντε χορευτές. Στη συνέχεια, ο Κώστας Μαρτάκης ερμήνευσε με τη συνοδεία τετραμελούς μπαλέτου το "Always & forever". Τρίτη ανέβηκε στη σκηνή με το "Secret combination" η Καλομοίρα , πλαισιωμένη και αυτή από τέσσερις χορευτές.

Το δικό τους τόνο στη βραδιά έδωσαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι άλλων χωρών που λαμβάνουν μέρος φέτος στον διαγωνισμό. Πρώτη ανέβηκε στη σκηνή του "Αθηνών Αρένα" η Ευδοκία Καδή που ερμήνευσε το "Femme Fatale" –την κυπριακή συμμετοχή- πλαισιωμένη από τέσσερις χορευτές. Από το Αζερμπαϊτζάν-που φέτος παίρνει για πρώτη φορά μέρος στη Eurovision- ακούσαμε το "Day After Day" από τους Elnur και Samir που εμφανίστηκαν ντυμένοι άγγελος και διάβολος. Η Rebeka Dremelj παρουσίασε τη σλοβένικη συμμετοχή "Vrah naj vzame" στα αγγλικά και οι Ρουμάνοι Nico και Vlad Miritsa τραγούδησαν το "Pe o margine de lume".

Τηλεοπτική υπερπαραγωγή

Το τραγούδι επιλέχθηκε με την ψήφο της κριτικής επιτροπής (40%) και του κοινού (60%). Την επταμελή κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας, που ήταν και πρόεδρος της επιτροπής, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ και στιχουργός Αντώνης Ανδρικάκης, ο γενικός διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ Δημήτρης Γόντικας, ο συνθέτης – τραγουδιστής Χρήστος Δάντης, ο μουσικός παραγωγός Γιώργος Κυβέλος, η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ Ευαγγελία Πισκερά και η παρουσιάστρια Ρένια Τσιτσιμπίκου.

Το κοινό ψήφισε καλώντας από σταθερό τηλέφωνο του ΟΤΕ και στέλνοντας SMS από κινητό τηλέφωνο, και δίνοντας έως και 20 ψήφους. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο Φωκάς Ευαγγελινός, τα σκηνικά ήταν του Ηλία Λεδάκη και η τηλεσκηνοθεσία του Χρήστου Φασόη.

Η ΕΡΤ κάλυψε τη λαμπερή βραδιά με 10 κάμερες και ξεχωριστό μόνιτορ για κάθε μέλος της επιτροπής και μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ αλλά και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ και την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Πηγή: PathFinder





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1578.html