Ερχεται μεγάλο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο


Ημερομηνία Πέμπτη, 14 Φεβ 2008 @ 00:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Σιβηρικό κρύο θα «γευτούμε» το Σαββατοκύριακο. Για πολύ χαμηλό βαρομετρικό, προερχόμενο από τη Σιβηρία, που θα βάλει την Ελλάδα στην... κατάψυξη, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση 9 μποφόρ και ο υδράργυρος θα ανέβει μόλις και μετά βίας στους 3 βαθμούς Κελσίου!



Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, σήμερα και αύριο τα καιρικά φαινόμενα θα προχωρήσουν σε... παραλλαγή. Θα υποχωρήσουν από το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι βοριάδες θα μειωθούν στα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, ωστόσο, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος, «η κακοκαιρία θα επανέλθει δριμύτερη με χιονοπτώσεις, ενισχυμένους ανέμους έως και 9 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και κατά 10 βαθμούς Κελσίου. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια και στο... Κολωνάκι»!

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για κακοκαιρία που έχει να εμφανιστεί στην Ελλάδα 15 χρόνια και καλούν τους πολίτες κατά τη διάρκειά της να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους καθώς ακόμη και εκεί όπου δεν θα χιονίσει θα σημειωθεί επικίνδυνος παγετός.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται πλέον από τη Δευτέρα, με ισχυρούς όμως παγετούς κατά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία, ωστόσο, ανεβαίνει σταδιακά και δεν αναμένονται -επί του παρόντος τουλάχιστον- νέες χιονοπτώσεις.


Πηγή: Espresso





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1563.html