Αποτελέσματα διαγωνισμού MyStage - Ο Νικητής


Ημερομηνία Κυριακή, 16 Δεκ 2007 @ 23:45
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΟι Nekyia νικητές του MyStage 2007 Ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός στο internet ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας, 10 Δεκεμβρίου, με ένα mini live και την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή, στο πάρτυ που οργανώθηκε από τη Warner Music και το mpGreek, στο bar Hoxton, στο Γκάζι.
Διαβάστε στο πλήρες άρθρο όλες τις λεπτομέρειες για τη λήξη του διαγωνισμού και το μεγάλο νικητή που κέρδισε το δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Warner Music Greece!Οι Nekyia είναι τελικά το γκρουπ που πέτυχε να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους του κοινού και να κερδίσει έτσι το πολύτιμο συμβόλαιο με τη Warner Music Greece! Οι Nekyia αποτελούνται από τους Παναγιώτη Λυμπέρη στα φωνητικά, το Γιώργο Ματάκια στην κιθάρα, τον Κώστα Φωκά στα drums, το Νίκο Μωραϊτίνη στα πλήκτρα και το Ντίνο Λαυρεντάκη στο μπάσο, ενώ συνθέτουν μελωδικό rock με ελληνικό στίχο (Nekyia - MySpace page).

Οι Nekyia

Νέκυια, η ραψωδία Λ της Ομήρου οδύσσειας, που περιγράφει την κάθοδο του Οδυσσέα στον Aδη με σκοπό να αποσπάσει τη συμβουλή του μάντη Τειρεσία.
Μεταφορικά η Νέκυια συμβολίζει το εσωτερικό ταξίδι του καθενός απο εμάς με απώτερο σκοπό την επίτευξη της αυτογνωσίας και την αυτοπραγμάτωσης.

Με κοινή αφετηρία την αναζήτηση και τον πειραματισμό οι Νεκυια ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι στις αρχές του 2004 και με κάποιες αλλαγές στην αρχική σύνθεση αριθμούν σήμερα 4 μέλη : Παναγιώτης Λυμπέρης(lead vocals),Γιώργος Ματάκιας(lead guitar),,Κώστας Φωκάς(drums),Nτίνος Λαυρεντάκης(bass)

«Πατώντας» στα λεγόμενα του Παύλου Σιδηρόπουλου για τον πλούτο της Ελληνικής γλώσσας και για το πόσο αρμονικά συνυφαίνεται με τη rock μουσική, οι Νέκυια παίζουν ελληνόφωνο ρόκ φλερτάροντας όμως τόσο με ψυχεδελικές όσο και με funk,punk μουσικές φόρμες. Η θεματολογία των τραγουδιών τους ενίοτε στρατευμένη αγγίζει τα σύγχρονα προβλήματα ατομικά και κοινωνικά με λόγο αιχμηρό και επίκαιρο.

Με επιρροές όπως: Ξύλινα σπαθιά, Τρύπες, Π.Σιδηρόπουλος και Guns and Roses, Nirvana, Aerosmith,Red hot chili peppers, Clash , Sex Pistols, Led Zeppelin k.α, οι Νέκυια έχουν σαν στόχο την διείσδυση τους στην ελληνική δισκογραφία και την ισχυρή live παρουσία τους τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Παράλληλα διατηρούν ισχυρή πεποίθηση ότι υπάρχει ο κατάλληλος χώρος και χρόνος για την αντεπίθεση της ελληνικής ροκ σκηνής.


Η τεράστια ανταπόκριση που είχε το My Stage αντανακλάται σε όλα τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν τους 5 αυτούς μήνες, από την έναρξη του διαγωνισμού την 1η Ιουλίου 2007, μέχρι και τη λήξη, στις 30 Νοεμβρίου:

- 319.448 διαφορετικοί χρήστες επισκέφθηκαν συνολικά το site του My Stage!
- Καταγράφηκαν 3.324.287 page views!
- Συμπληρώθηκαν περισσότερες από 250 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 107

Στην τελική φάση του My Stage Music Contest διαγωνίσθηκαν 20 συνολικά γκρουπ, τα πρώτα 3 εκ των οποίων κλήθηκαν να εμφανιστούν live το βράδυ της Δευτέρας.

Η τελική τριάδα των νικητών έχει ως εξής:
1. Nekyia
2. Shapeless
3. Ηθικόν Ακμαιότατον

Στο κάλεσμα του mystage ανταποκρίθηκαν πολλοί φίλοι των γκρουπ, γεμίζοντας το bar Ηoxton από νωρίς, ενώ μετά τη λήξη του live και την ανακοίνωση του νικητή, κληρώθηκαν και 2 Χbox, ευγενική προσφορά του μεγάλου χορηγού του My Stage, Microsoft Hellas.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, επισκεφθείτε:
www.mystage.gr
www.warnermusic.gr


Από τους διοργανωτές του My Stage, Warner Music Greece και mpGreek, μια ευχή στους νικητές αλλά και σε όλους όσοι διαγωνίστηκαν, να επιτύχουν τους καλλιτεχνικούς τους στόχους!

Ραντεβού το 2008…Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1526.html