Ταλαιπωρία για τους Ρώσσους φιλάθλους ..αλλά και τις αεροσυνοδούς!


Ημερομηνία Τρίτη, 13 Νοέ 2007 @ 17:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΜεθυσμένοι Ρώσοι φίλαθλοι που ακολούθησαν την ομάδα τους Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ματς με τη Λάρισα, παρενόχλησαν σεξουαλικά τις αεροσυνοδούς και προκάλεσαν αναταραχή μέσα στο αεροσκάφος, με αποτέλεσμα ο πιλότος να το καθηλώσει στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου, επικαλούμενος στον αερολιμενάρχη ασφάλεια πτήσης! Οι 146 Ρώσοι οπαδοί είχαν έρθει με πτήση τσάρτερ μέσω Γερμανίας την περασμένη Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου. Στη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με τον Αμερικανό πιλότο, μεθυσμένοι επιβάτες χόρευαν και φώναζαν δημιουργώντας προβλήματα, ενώ δύο έφτασαν μέχρι το πιλοτήριο του αεροσκάφους.Ο πιλότος είχε ενοχληθεί από τη συμπεριφορά των Ρώσων οπαδών, αλλά κατά την άφιξη δεν ανέφερε τίποτα στις αρχές του αεροδρομίου. Οι Ρώσοι φίλαθλοι την Πέμπτη παρακολούθησαν το ματς ποδοσφαίρου για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπου η ομάδα τους κέρδισε τη Λάρισα με 3-2. Χαρούμενοι για τη νίκη, ξενύχτησαν στα τσιπουράδικα του Βόλου. Η αναχώρησή τους ήταν προγραμματισμένη για την επομένη το μεσημέρι. Το ναυλωμένο αεροσκάφος βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου και περίμενε να επιβιβαστούν οι οπαδοί της Ρώσικης ομάδας. Αφού έγινε ο έλεγχος, άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβαίνουν στο αεροσκάφος. Θολωμένοι από το πολύ τσίπουρο, χόρευαν, παρενοχλούσαν σεξουαλικά τις τέσσερις Ελληνίδες αεροσυνοδούς, ενώ κάποιοι... αποκολλούσαν εξαρτήματα από το αεροσκάφος.

Ο πιλότος, επηρεασμένος από το πρώτο επεισόδιο, ενημέρωσε τον αερολιμενάρχη ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει την πτήση και ζήτησε να κατεβούν οι επιβάτες από το αεροσκάφος, επικαλούμενος ασφάλεια πτήσης. Ο αερολιμενάρχης ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία κατέβασε με δυσκολία τους 146 επιβάτες και τους οδήγησε στις αίθουσες του αεροδρομίου. Ο πιλότος ασφάλισε το αεροσκάφος και έφυγε για το ξενοδοχείο. Το ίδιο έκαναν και οι Ελληνίδες αεροσυνοδοί, οι οποίες ωστόσο δεν κατέθεσαν μήνυση κατά των οπαδών της Ζενίτ, που έκαναν άσχημες χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Η αεροπορική εταιρεία της οποίας το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί αρνήθηκε να διαθέσει άλλο αεροπλάνο για τους Ρώσους οπαδούς. Ετσι ενημερώθηκαν η πρεσβεία στην Αθήνα και το Προξενείο της Ρωσίας στη συμπρωτεύουσα. Μέχρι να ρυθμιστεί το ποιος θα πληρώσει τα καύσιμα και το αεροσκάφος οι 146 οπαδοί παρέμειναν στο αεροδρόμιο, φρουρούμενοι από αστυνομικούς. Μάλιστα η Περιφέρεια Θεσσαλίας φρόντισε και για τη διατροφή τους. Το Σάββατο τελικά βρέθηκε λύση και ναυλώθηκε ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ, το οποίο όμως δεν μπορούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου. Ετσι ναυλώθηκαν τρία λεωφορεία που τους μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη και τα ξημερώματα της Κυριακής πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Αγία Πετρούπολη.

Πηγή: Γιώργος Δραγαμέστος - ΕσπρέσσοΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1500.html