Ο Μανωλάκης ο βομβιστής ..ήταν αστυνομικός!


Ημερομηνία Πέμπτη, 25 Οκτ 2007 @ 04:30
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Ενας ήσυχος μικροαστός ταράζεται, όταν στο σπίτι του εισβάλλει ο αδερφός της γυναίκας του... Ο Μανωλάκης ο βομβιστής! Πλήθος αστυνομικών κατακλύζει το χώρο, ακόμα και ο... αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης! Οχι, δεν πρόκειται για σύλληψη σεσημασμένου τρομοκράτη. Η καλλιτεχνική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε πριν λίγες μέρες το έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Μανωλάκης ο βομβιστής»!



Τελικά και οι αστυνομικοί έχουν τις... καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες. Η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων εορτασμού της Ημέρας της Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος, μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Το Θέατρο του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος κατακλύστηκε από θεατές, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο κ. Δημοσχάκης, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί. Τόσο οι ερμηνείες των αστυνομικών όσο και το έργο, που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατράνη, έκλεψαν, όπως ήταν φυσικό, τις εντυπώσεις.

Μετά το τέλος της παράστασης ο σκηνοθέτης δήλωσε: «Πιστεύω πραγματικά, γνωρίζοντας αυτά τα νέα παλικάρια και τα νέα κοριτσόπουλα που ανήκουν στη σχολή ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει ένα έργο μεγάλο να επιτελέσει και αυτά τα παιδιά είμαι βέβαιος ότι θα το επιτελέσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ανακάλυψα στη Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών ότι υπάρχουν παιδιά πραγματικά διαμάντια...»

Για ανάδειξη του πιο... ευαίσθητου χαρακτήρα των αστυνομικών έκανε λόγο ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η δραστηριότητα της θεατρικής ομάδας δίνει μια άλλη, ευρύτερη διάσταση στο ρόλο και τον κοινωνικό χαρακτήρα του Σώματος. Αναδεικνύει μια άλλη πτυχή του αστυνομικού προσωπικού, που χαρακτηρίζεται από ψυχική καλλιέργεια, ευαισθησία και δημιουργική δύναμη».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τη χήρα του αξέχαστου Αλέκου Σακελλάριου: «Να ευχαριστήσω την κυρία Σακελλάριου για την προσφορά της, η οποία ανιδιοτελώς παραχώρησε τα δικαιώματα του έργου...»







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1476.html