Αθήνα - τελευταία στη ποιότητα ζωής


Ημερομηνία Δευτέρα, 06 Αύγ 2007 @ 02:00
Θέμα/Κατηγορία Σκέψεις, Θέσεις και Γνώμες

Αποστολέας LavantiS



Η Αθήνα, πόλη για να μη ζεις! Αυτό είναι το απογοητευτικό συμπέρασμα από μεγάλη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που αφορούσε την ποιότητα ζωής σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις είκοσι εφτά χωρών. Η Αθήνα βρέθηκε στην τελευταία θέση ανάμεσα σε εβδομήντα πέντε πόλεις, σύμφωνα με τις απαντήσεις στο ερώτημα «Είστε ευχαριστημένοι από την ποιότητα ζωής;». Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια έρευνα συμμετείχε και το Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο βρέθηκε αρκετά ψηλότερα, στην 46η θέση.



Σε άλλη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, αρκετά ικανοποιημένοι από την καθημερινή τους ζωή δηλώνουν εφτά στους δέκα Ελληνες πολίτες. Συγκεκριμένα, το 67% των ερωτηθέντων εμφανίζεται ικανοποιημένο από την καθημερινότητά του, αν και το ελληνικό ποσοστό ικανοποίησης παραμένει και στην παρούσα έρευνα -όπως και στην προηγούμενη-, από τα χαμηλότερα, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (80%) να εμφανίζεται υψηλότερος κατά δεκατρείς ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, ένας στους δύο Ελληνες (52%) προβλέπει ότι τόσο η οικονομική όσο και η εργασιακή κατάσταση στην Ελλάδα θα χειροτερέψει τους επόμενους δώδεκα μήνες. Επίσης, οι Ελληνες δεν φαίνεται να ανησυχούν, καθώς δεν προβλέπουν κάποια διαφοροποίηση -είτε θετική είτε αρνητική- όσον αφορά την οικονομική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ωστόσο, ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους, την προσωπική τους επαγγελματική πορεία και τη ζωή τους εν γένει.

Οι ερωτηθέντες, σε μεγάλο ποσοστό, πιστεύουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα συγκρινόμενη με το μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παράλληλα, ένας στους δύο Ελληνες πιστεύει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή τη στιγμή είναι η ανεργία (51%). Την ίδια στιγμή, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα (34%).

Η πολιτική δεν φαίνεται να είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης των Ελλήνων όταν βρίσκονται με φίλους, καθώς εφτά στους δέκα προτιμούν άλλα θέματα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ποσοστό εμπιστοσύνης στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, καθώς αυτό είναι μόλις 41%.







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1408.html