Τηλεορασόπληκτοι οι Έλληνες


Ημερομηνία Παρασκευή, 27 Ιούλ 2007 @ 01:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Στο κλαμπ με τους πλέον τηλεορασόπληκτους διεθνώς μπαίνουν οι Έλληνες, καθώς αφιερώνουν πάνω από 4 ώρες ημερησίως μπροστά στην τηλεόραση. Στη χώρα μας, ο στίχος «ενός λεπτού μαζί» μετατρέπεται σε… 249 λεπτά TV. Τόση ώρα κατά μέσο όρο αφιερώσαμε στην τηλεθέαση κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2006-2007, χρόνος που ξεπερνά το ένα τέταρτο του εικοσιτετραώρου μας.



Πρόκειται για –μάλλον αρνητικό- ρεκόρ, αν σκεφτεί κανείς ότι παγκοσμίως ο μέσος όρος είναι 3 ώρες και 5 λεπτά. Η κατανάλωση χρόνου μπροστά στο δέκτη, μας κατατάσσει δίπλα στους, πλέον, εξαρτημένους από την τηλεόραση λαούς. Τα πρωτεία παγκοσμίως ανήκουν στους Ιάπωνες που «χτύπησαν» ρεκόρ με 5 ώρες και 11 λεπτά, τους Αιγύπτιους με 4 ώρες και 43 λεπτά και τους Αμερικανούς με 4 ώρες και 31 λεπτά.

Στην άλλη όχθη, οι Ινδοί δεν καταδέχονται να στηθούν απέναντι από το δέκτη τους πάνω από μία ώρα και 46 λεπτά.

Παρότι η συνολική τηλεθέαση στη χώρα μας δεν έχει διαφορά από την περσινή, πτώση παρουσιάζουν αρκετές επιμέρους ομάδες τηλεθεατών, όπως οι νεαρές γυναίκες ηλικίας 15-24 χρονών, που μείωσαν το χρόνο τηλεθέασης από πέρυσι μέχρι φέτος κατά 17 λεπτά.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1396.html