Γιατί κάνουμε sex; 237 λόγοι, είναι αρκετοί


Ημερομηνία Παρασκευή, 20 Ιούλ 2007 @ 01:50
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας webgirl



Το ερώτημα ήταν σαφές και απλό: «Εσείς για ποιο λόγο κάνετε σεξ;» Οι διαφορετικές απαντήσεις έφτασαν τις... 237! Και παρότι η αγάπη και η έλξη ήταν το «κλειδί» για πολλούς, αρκετοί ήταν εκείνοι που απάντησαν ότι ήθελαν να χαλαρώσουν, να εκδικηθούν, να τους φύγει ο πονοκέφαλος, να βρεθούν πιο κοντά στο Θεό ή απλά να ζεσταθούν.



Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα τα Νέα, το ερώτημα έθεσαν ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στη μεγαλύτερη έρευνα αυτού του είδους: Συμμετείχαν 2.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 17 έως 52 ετών.

Οι απαντήσεις, όπως δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Αrchives of Sexual Βehavior», δείχνουν ότι οι άνδρες τείνουν περισσότερο να πέφτουν στο κρεβάτι για σωματικούς, οργανικούς και πρακτικούς λόγους ενώ οι γυναίκες καθοδηγούνται περισσότερο από το συναίσθημα.

Είναι με άλλα λόγια πιο σύνηθες για μια γυναίκα να απαντήσει «γιατί συνειδητοποίησα πως ήμουν ερωτευμένη», όπως είναι πιο σύνηθες για έναν άνδρα να απαντήσει «γιατί ήθελα να αυξήσω τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων μου».

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, τα κίνητρα για σεξ δεν διαφέρουν πολύ από τα αντίστοιχα των περισσότερων ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, αφού η πλειονότητά τους έχει να κάνει κυρίως με την έλξη, την ηδονή, τη στοργή, τον έρωτα, την υπερβολή, το συναισθηματικό δέσιμο, τη διέγερση, την επιθυμία να ευχαριστείς, την περιπέτεια και την ωφελιμότητα.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, in.gr





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1389.html