Κατασχετήριο για την 'Αννα Βίσση


Ημερομηνία Τρίτη, 17 Ιούλ 2007 @ 02:00
Θέμα/Κατηγορία Κατινιές και Gossip!

Αποστολέας LavantiS



Κίνηση ματ στη χρόνια δικαστική διαμάχη με την Αννα Βίσση έκανε η εταιρεία τηλεοπτικών προγραμμάτων Polyvideo. Με δικαστική απόφαση από τον Αρειο Πάγο «δέσμευσε» τους εν Ελλάδι τραπεζικούς λογαριασμούς της γνωστής τραγουδίστριας, καθώς την Παρασκευή επέδωσε μέσω δικαστικού επιμελητή κατασχετήριο και στις είκοσι τράπεζες που εδρεύουν στη χώρα μας.

Κι αυτό ύστερα και από την άρνηση της τραγουδίστριας να συμμορφωθεί σε απόφαση του Αρείου Πάγου που της επέβαλε καταβολή εγγυητικής επιστολής ύψους 800.000 ευρώ υπέρ της εταιρείας!



Βάσει του εγγράφου-κεραυνού στρέφεται κατά της εταιρείας συμφερόντων της τραγουδίστριας «Vicar», της ίδια της καλλιτέχνιδας, της αδελφής της Νίκης Βίσση-Μπoύφη (διαχειρίστρια της εταιρείας), του πατέρα της Νέστορα Βίσση (πρώην διαχειριστή), καθώς και του πρώην συζύγου της Νίκου Καρβέλα.

Και επιτάσσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αφού διερευνήσουν αν υπάρχουν λογαριασμοί στο όνομα των προαναφερθέντων, στη συνέχεια να τους μπλοκάρουν και να επιδώσουν στην Polyvideo οποιοδήποτε ποσό υπάρχει έως και τα 2.300.000 ευρώ. Δηλαδή το επιδικασμένο (από το πρωτοδικείο και το εφετείο) χρέος της Αννας Βίσση προς την παραγωγό εταιρεία, που αφορούσε την προ δεκαετίας εκπομπή «Με αγάπη, Αννα».

Οπως είναι γνωστό η εκπομπή κατέληξε σε ναυάγιο, εξαιτίας -όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση- «της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της τραγουδίστριας, που δεν εργαζόταν εντατικά, με αποτέλεσμα όταν άρχιζαν τα γυρίσματα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου της οικοδέσποινας του τηλεοπτικού σόου». Η Αννα Βίσση είχε συμφωνήσει να παρουσιάσει σαράντα επεισόδια, αλλά αποχώρησε στο δέκατο και άφησε χρεωμένη την παραγωγό εταιρεία Polyvideo Τηλεοπτικές Κινηματογραφικές Επιχειρήσεις Α.Ε.

Για τη διακοπή του σόου η εταιρεία προσέφυγε στη Δικαιοοσύνη και δικαιώθηκε τόσο από την απόφαση (5754/2005) του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών όσο και από την απόφαση (267/2007) του Εφετείου Αθηνών. Μάλιστα οι δικαστικές αποφάσεις είναι κόλαφος για τη συμπεριφορά που επέδειξε η τραγουδίστρια, καθώς την εμφανίζουν να είναι αδιάφορη για τα πάντα, καθυστερημένη στις υποχρεώσεις της, να φέρεται με απαξίωση απέναντι στους υπόλοιπους συνεργάτες και συντελεστές της εκπομπής και να κλείνεται με την ώρα στο καμαρίνι της μαζί με τον Καρβέλα δυσκολεύοντας την εξέλιξη των γυρισμάτων. Χαρακτηρίζουν «απρεπή και αγενή τη συμπεριφορά της απέναντι στη διεθνούς φήμη ηθοποιό Ούρσουλα Αντρες», καθώς και «περιφρονητική και απρεπή» τη συμπεριφορά που είχε απέναντι στην Αντζελα Δημητρίου, «την οποία ειρωνεύονταν τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της Νίκος Καρβέλας».

Ενώ λοιπόν, βάσει της απόφασης του εφετείου, η Αννα Βίσση καλούνταν να καταβάλει συνολικά 2.300.000 ευρώ ως αποζημίωση στην Polyvideo, η πλευρά της καλλιτέχνιδας προσέφυγε στον Αρειο Πάγο ζητώντας να ανασταλεί η απόφαση μέχρι να συζητηθεί (στις 17 Μαρτίου 2008) η αίτηση αναίρεσης, την οποία έχει καταθέσει στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.
Αυτός ουσιαστικά ήταν ο λόγος που έκανε να ξεχειλίσει το ποτήρι για την εταιρεία παραγωγής.

Γιατί το λέμε αυτό; Επειδή το Συμβούλιο του Α.Π. που συνεδρίασε στις 7 Μαΐου του 2007 έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των δικαστικών αποφάσεων με έναν όρο: η πλευρά της Βίσση να καταβάλει στη γραμματεία του δικαστηρίου εντός ενός μήνα από την έκδοση της απόφασης εγγυητική επιστολή ύψους 800.000 ευρώ υπέρ της Polyvideo. Κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. Αν και η απόφαση του Αρείου Πάγου δημοσιεύτηκε στις 8 Μαΐου, μέχρι και τις 11 Ιουνίου η εταιρεία «Vicar», η τραγουδίστρια και οι συν αυτή δεν είχαν καταβάλει ούτε ένα ευρώ!


Μήνυση για «εικονικές μεταβιβάσεις»

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν η Polyvideo έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι η Αννα Βίσση χρησιμοποιεί τη μέθοδο των «εικονικών μεταβιβάσεων», ώστε να εμφανίζεται ότι στερείται περιουσιακών στοιχείων και να μην καταβάλει το χρέος.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του περίφημου οικοπέδου (έκτασης 1.268 τ.μ.) με τη βίλα στην Εκάλη, το οποίο η τραγουδίστρια πούλησε στις 17 Νοεμβρίου του 2006 στην κυπριακή εταιρεία Τagbium Management Limited αντί του ποσού του 1.145.265,23 ευρώ. Ως πληρεξούσια στην πώληση εμφανίστηκε η αδερφή της Νίκη Βίσση.

Οι αντίδικοι της καλλιτέχνιδας κατέθεσαν αγωγή (θα συζητηθεί τον Απρίλιο του 2008) και μήνυση κατά των Αννα Βίσση, Νίκης Βίσση και Ελένης Κινάνη (εμφανίζεται ως νόμιμη εκπρόσωπος της off shore εταιρείας), την οποία κοινοποίησαν στην ανεξάρτητη αρχή καταπολέμησης του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά!

Η μήνυση αφορούσε τα αδικήματα της καταδολίευσης δανειστών και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, αφού -κατά τους ισχυρισμούς της Polyvideo- πίσω από την πώληση του σπιτιού στην υπεράκτια κυπριακή εταιρεία κρύβονται ύποπτες συναλλαγές!

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Αννα Βίσση συνέχιζε να μένει στη βίλα της στην Εκάλη, ότι η φερόμενη ως αγοράστρια εταιρεία δήλωνε ότι είχε πενιχρό κεφάλαιο και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει το τίμημα για την αγορά του σπιτιού και υποστήριζε ότι πίσω από τις οff shore εταιρείες βρίσκεται η ίδια η τραγουδίστρια «κατέχοντας τις μετοχές».


Πηγή: Πέτρος Κουσουλός - Espresso





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1386.html