Ερχεται δεύτερη (υπόγεια) Αττική Οδός;


Ημερομηνία Κυριακή, 08 Ιούλ 2007 @ 11:20
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΤην κατασκευή μίας δεύτερης, υπόγειας Αττικής Οδού στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας ως Μεταμόρφωση, πρότειναν στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ οι υπεύθυνοι της κοινοπραξίας λόγω του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που παρουσιάζεται στην περιοχή. Για τον ίδιο λόγο, πρότειναν να κατασκευάσουν και υπόγειες διεξόδους προς κρίσιμους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας (όπως στην Καισαριανή, τα Τουρκοβούνια, τη λεωφόρο Κύμης στο Ηράκλειο) ενώ τόνισαν ότι τα έργα αυτά μπορούν να γίνουν με ιδιωτικά κεφάλαια. Όμως και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι οδηγοί θα καλούνται να πληρώνουν διόδια.Συγκεκριμένα για το τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας ως Μεταμόρφωση, ο πρόεδρος της Αττικής οδού ΑΕ Δημήτρης Κούτρας επισήμανε πως τα σπίτια που υπάρχουν και από τις δύο πλευρές, δεν επιτρέπουν τη δημιουργία νέων λωρίδων κυκλοφορίας ενώ δεν μπορεί να γίνει υπέργειος αυτοκινητόδρομος λόγω των πολλών γεφυρών.

Μοναδική λύση για τον κ. Κούτρα αποτελεί η κατασκευή ενός υπόγειου δρόμου παράλληλου με την Αττική οδό, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και χωρίς ενδιάμεσες εξόδους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι της Αττικής Οδού παρουσιάζεται τα απογεύματα της Παρασκευής ενώ στις 29/6 σημειώθηκε ρεκόρ διελεύσεων, με 380.000 οχήματα, 80.000 περισσότερα από τις προδιαγραφές με τις οποίες κατασκευάστηκε.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Αττικής οδού, το 2001, όταν λειτούργησε για πρώτη χρονιά, είχε μέση ημερησία κυκλοφορία 33.500 οχήματα. Μέχρι το 2006 ο αριθμός αυξήθηκε σε 270.000 ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 292.000.

Τέλος, από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα γίνονται στην Αττική Οδό εργασίες συντήρησης της διαγράμμισης. Οι εργασίες θα γίνονται ως επί τo πλείστον κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και κάποια απογεύματα.

Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και να προσέχουν τα μηνύματα στις ηλεκτρονικές πινακίδες της Αττικής Οδού και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και της Εταιρίας Λειτουργίας στις περιοχές των εργασιών.Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1376.html