Χρήστος Θηβαίος - Αδέσποτο καλοκαίρι - Live στο θέατρο Βράχων


Ημερομηνία Παρασκευή, 22 Ιούν 2007 @ 03:05
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Μια μοναδική στιγμή για τον σημαντικό τραγουδοποιό, μια εφ’ όλης της ύλης συναυλία που θα έχει τον χαρακτήρα αναδρομής στην καριέρα του από τους Συνήθεις υπόπτους μέχρι σήμερα. Με αφετηρία τον δίσκο «Μέρες αδέσποτες», ο Χρήστος Θηβαίος θα μας θυμίσει τραγούδια που έχει ερμηνεύσει και έχουμε αγαπήσει, από την «Μικρή πατρίδα» και το «Πόσο πολύ σ’αγάπησα» μέχρι το «Ημερολόγιο», το «Βροχή μου» και τον «’Αμλετ της Σελήνης». Σε αυτήν την βραδιά, δεν θα λείπουν και τραγούδια άλλων δημιουργών που θα τα ερμηνεύσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Τραγούδια του Σωκράτη Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Γιάννη Αγγελάκα και του Παύλου Παυλίδη κ.α.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Μαζί του ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου και η Emilia Ottaviano


Εκτός από τους μουσικούς του, στο πιάνο θα τον συνοδεύσουν ο Θάνος Μικρούτσικος αλλά και ο Γιώργος Ανδρέου ενώ στο τραγούδι θα συμμετέχει και η Εμίλια Οταβιάνο που εκτός των άλλων θα πουν μαζί και τραγούδια της Μεσογείου (της Κάτω Ιταλίας κ.α.).

Η μεγάλη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου στην Αθήνα, την Πέμπτη 12 Ιουλίου στο θέατρο βράχων Μελίνα Μερκούρη στις 21.00.

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.
Προπώληση:
Δήμος Υμηττού, τηλ. 210-7623857, Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, τηλ. 210-3217917, Δισκοπωλεία Μetropolis,
Ηλεκτρονικά: www.i-ticket.gr
Τηλεφωνικά με πιστωτική κάρτα: 801-11-60000, 210 -6786000


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΗΒΑΙΟ...

Ο Χρήστος Θηβαίος σπούδασε φιλοσοφική στη Μπολόνια με καθηγητή τον Umberto Eco και δούλεψε σαν μουσικός με παραδοσιακά Ιταλικά σχήματα και παραδοσιακά σχήματα Εβραϊκής μουσικής (σεφαραδίτικα, ασκεναζίτικα). Το 1994 σχηματίζει τους Συνήθεις Ύποπτους μαζί με τον Αλέκο Βασιλάτο και τον Τάσο Λώλη. Ο Χρήστος Θηβαίος είναι ο τραγουδοποιός και ο τραγουδιστής του σχήματος. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί το 1996 από τη Λύρα με τίτλο «Μέρες αδέσποτες». Τον χειμώνα του 1997-1998 εμφανίζεται στη σκηνή της «Ιεράς Οδού» με τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Γιώργο Ανδρέου και τον Μάριο Φραγκούλη. Από αυτή τη συνεργασία προκύπτει το CD single «Ζωντανή ηχογράφηση στην Ιερά Οδό» που κυκλοφορεί την άνοιξη του 1998. Την ίδια χρονιά τραγουδά μελοποιημένη ποίηση στον δίσκο του Βασίλη Δημητρίου «Ο μεγάλος θυμός» από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά και συμμετέχει με το τραγούδι «Σε θέλω» στον δίσκο του Βαγγέλη Γερμανού με τίτλο «Στον Βαγγέλη με αγάπη». Τον Απρίλιο του 2000 κυκλοφορεί με τους Συνήθεις Ύποπτους το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «Είμαι αυτό που κυνηγάω».

Στο άλμπουμ συμμετέχει επίσης η Emilia Ottaviano από το Ελληνόφωνο συγκρότημα Ghetonia της Κάτω Ιταλίας σε δύο τραγούδια του. Την ίδια περίοδο γράφει μουσική και τρία τραγούδια για το θεατρικό της Βίλλυς Σωτηροπούλου «Γυναίκα loser» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Συμμετέχει επίσης στο δίσκο των Apurimac «Hasta Siempre», αφιερωμένος στον Τσε Γκεβάρα, τα έσοδα του οποίου πηγαίνουν στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα». Τον Νοέμβριο του 2000 εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις δύο συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου (26, 27/11) μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου. Μέσα στο 2001 έχει συμμετάσχει στους δίσκους: «Kramahorerrata II» των Active Member με το τραγούδι «Άσε με εμένα», «Περιστασιακό Όνειρο» των Occasional Dream με τα τραγούδια «Αν ακούς», «Αναμμένα τσιγάρα» και «Ερωτομαγεμένος» σε ντουέτο με τον Βασίλη Τζαβάρα, «Εκπομπή» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με το τραγούδι «Ιστορία παληά» σε ντουέτο με την Αρβανιτάκη και «Τα μυστικά του κήπου» του Νίκου Κυπουργού με το τραγούδι «Το μυστικό».

Επίσης τον Μάρτιο του 2001 εμφανίστηκε σε συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Μαύρης Θάλασσας στην Κωστάντσα της Ρουμανίας. Ο Χρήστος Θηβαίος τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται με ένα σταθερό σχήμα που αποτελείται από τους μουσικούς: Βαγγέλη Κοντόπουλο - μπάσο, Μιχάλη Ορφανίδη - ντραμς, Αποστόλη Λαμπούρη - πνευστά, Βάσω Δημητρίου - κιθάρα, μπουζούκι, τζουρά, Γιάννη Τσόλκα - ηλεκτρική κιθάρα.

Το καλοκαίρι του 2001 συνεργάζεται με τον Γιώργο Νταλάρα και μαζί περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες.Το 2002 εμφανίζεται μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο στον Σταυρό του Νότου (άνοιξη - φθινόπωρο) καθώς και σε καλοκαιρινές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης το φθινώπορο του 2002 κυκλοφορεί ο 3ος προσωπικός του δίσκος σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου "Ο Αμλετ της σελήνης" συμμετέχει στο Cd αφιέρωμα για το Μάνο Λοίζο του Μελωδία FM 99.2 "Mάνος Λοίζος 20 χρόνια μετά" καθώς και στον πρώτο προσωπικό δίσκο της Emilia Ottaviano "La Donna e la Luna".

Toν Φλεβάρη 2003 εμφανίζεται στην μουσική σκηνή "Δίπλα στο Ποτάμι" μαζί με την Emilia Ottaviano. Αμέσως μετά ακολουθούν οι δίσκοι «Μόνο νερό στη ρίζα», συμμετοχή του στον δίσκο «Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου» και η πρόσφατη συνεργασία του με τον Γιώργο Ανδρέου στον δίσκο «Μυστήριο τρένο»...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Μαζί του ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου και η Emilia Ottaviano






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1356.html