Νέο ρεκόρ πτήσεων αναμένεται για το Ελ. Βενιζέλος


Ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2007 @ 09:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Ρεκόρ που, όπως εκτιμάται δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα και αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να σημειώσει η αεροπορική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το διήμερο 23 και 24 Μαΐου, όταν και διεξάγεται ο τελικός του Champions League στην Αθήνα. Χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να φτάσουν στο διεθνή αερολιμένα, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να υποδεχθεί τις περίπου 1600 πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνο το διήμερο, ενώ ειδικά για την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα αναμένεται η κίνηση να σημειώσει ρεκόρ όλων των εποχών από τότε που λειτούργησε το αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα, συνολικά 34.000 οπαδοί των δύο ομάδων θα φτάσουν με περίπου 380 πτήσεις τσάρτερς τις ημέρες 21-24/5, ενώ μόνο για τις 24 του μήνα, υπολογίζεται πως θα πραγματοποιείται μια κίνηση κάθε περίπου 75 δευτερόλεπτα, φτάνοντας συνολικά τις 800!

Από το πρωί στο Ελ Βενιζέλος φτάνουν και οι τελευταίοι φίλαθλοι των δυο ομάδων. Το αεροδρόμιο είναι χωρισμένο στα δύο. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ εξυπηρετούνται από το Κτίριο Ταχείας Εξυπηρέτησης, ενώ οι φίλαθλοι της Μίλαν από το Δορυφορικό Αεροσταθμό. Η μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο γίνεται με λεωφορεία της ΕΘΕΛ για τους Βρετανούς φιλάθλους, ενώ οι Ιταλοί επιβιβάζονται στον προαστιακό. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων θα φορούν βραχιόλια σε διαφορετικά χρώματα.

Ο συνολικός αριθμός των επιβατών σε πτήσεις τσάρτερ θα είναι 34.000 άτομα

* 20.000 αναμένονται από την Βρετανία
* 14.000 από την Ιταλία

ενώ αναμένονται και 106 ιδιωτικά αεροσκάφη που θα μεταφέρουν επισήμους.

Την ίδια ώρα, η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αττική φτάνει το 100%. Για αυτό το λόγο, περίπου 5.000 οπαδοί εκτιμάται ότι θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία στην Αργολίδα, την Κόρινθο και την Εύβοια.







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1331.html