Active Member και Eξολομογήσεις ενός Οικονομικού Δολοφόνου


Ημερομηνία Τετάρτη, 09 Μάι 2007 @ 10:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΤο Σάββατο 12 Μαϊου στις 11μμ οι Active Member θα ανέβουν στην σκηνή "Στον Αέρα" στην Πετρούπολη για ένα live με τα τραγούδια από τα πρόσφατα album τους "Βαθύσκιωτα" και "Άπνοια" καθώς και τραγούδια ... αδίκως παραμελημένα που σπάνια ακούγονται σε Live ενώ αποτελούν σημαντικό μέρος της πλούσιας δισκογραφίας του γκρουπ.
Πρόκειται για ένα Low Bap κάλεσμα σε μια ζεστή γωνιά της πόλης αναμειγμένο με ήχους καθαρόαιμου hip hop, dub και μπαλάντες. Οι Active Member όπως δεν τους έχετε ξανακούσει σε μια γιορτή για την επερχόμενη δωδέκατη δισκογραφική δουλειά τους. Το προηγούμενο album εξαντλήθηκε σε 10 μήνες, ενώ τα καινούρια τραγούδια έρχονται πιο φρέσκα από ποτέ.Νωρίτερα, στις 20:30μ.μ. θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου "Hitman: Eξολομογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου" που έχουν επενδύσει μουσικά οι Active Member, και πρόσφατα έλαβε επιτυχώς μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Σύνοψη (Βασισμένο στο bestseller “Εξομολογήσεις ενός Οικονομικού Δολοφόνου”, του John Perkins)

Η προσωπική μάχη ενός ανθρώπου με τις ενοχές και τον φόβο να πει την αλήθεια. Το φιλμ που απαντά στο ερώτημα του Τζώρτζ Μπους: <γιατί μας μισούν>.

Η ιστορία του Τζον Πέρκινς, στελέχους της μυστικής ομάδας των «οικονομικών δολοφόνων»”, που χρησιμοποιούν δάνεια της Διεθνούς Τράπεζας, δωροδοκίες και εκβιασμούς προέδρων του Τρίτου Κόσμου, πραξικοπήματα και πολιτικές δολοφονίες για να δημιουργήσουν την παγκόσμια Αμερικανική αυτοκρατορία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο Πέρκινς γνωρίζει την Κλοντίν, την femme fatale που τον αποπλανεί και τον στρατολογεί στην ομάδα των οικονομικών δολοφόνων. Είναι υποχρεωμένος να κρατήσει το μυστικό για την υπόλοιπη ζωή του.

Η δουλειά του είναι να πείσει χώρες που είναι στρατηγικά σημαντικές για τις ΗΠΑ να δεχθούν τεράστια δάνεια για αναπτυξιακά έργα και να βεβαιωθεί ότι η εκτέλεση των έργων θα ανατεθεί σε αμερικανικές εταιρίες. Τελικός σκοπός είναι, μέσω της υπερχρέωσης, η οικονομική και πολιτική εξάρτηση των χωρών αυτών. Αν κάποιος ηγέτης δεν δεχτεί τις προτάσεις των οικονομικών δολοφόνων, τα «τσακάλια» της CIA αναλαμβάνουν να τον δολοφονήσουν η να τον ανατρέψουν με πραξικόπημα. Σε περίπτωση αποτυχίας των τσακαλιών, ο αμερικανικός στρατός καταλαμβάνει την χώρα εφαρμόζοντας τις οικονομικές συνταγές της Διεθνούς Τράπεζας και των οικονομικών δολοφόνων: αυτό ακριβώς έγινε στο Ιράκ μετά την εισβολή του 2003.

Μετά από μια σειρά επιτυχημένες αποστολές σε μια σειρά χώρες του Τρίτου Κόσμου, ο Πέρκινς προσπαθεί στα τέλη του ’70 να «φέρει με τα νερά του» τους προέδρους του Ισημερινού και του Παναμά. Απορρίπτουν και οι δύο τις προτάσεις του, για να πεθάνουν λίγο αργότερα σε δύο πανομοιότυπα αεροπορικά «ατυχήματα»- το ένα με τρεις μήνες διαφορά από το άλλο. Βέβαιος πως πρόκειται για δουλειά των τσακαλιών της CIA, ο Πέρκινς θέλει να μιλήσει και ξεκινά να γράφει ένα βιβλίο, αλλά ύστερα από μια σειρά απειλών και δωροδοκιών αποφασίζει να σιωπήσει . Το σημείο καμπής είναι η 11/9 του 2001 . Ο αμερικανικός λαός δεν καταλαβαίνει τις αιτίες τις τρομοκρατικής επίθεσης και ο πρόεδρος Τζωρτζ Μπους τις αποδίδει <στο μίσος των τρομοκρατών για την ελευθερία και τον τρόπο ζωής μας>. Ο Πέρκινς αποφασίζει με κίνδυνο της ζωής του να μιλήσει.

Βασισμένο σε σπάνιο υλικό προπαγάνδας που εκθειάζει τον ρόλο των οικονομικών δολοφόνων, σε αναπαραστάσεις της δράσης τους γυρισμένες στο στυλ του φιλμνουάρ καθώς και τρεις αποκλειστικές, μαγνητοσκοπημένες εξομολογήσεις του Τζον Πέρκινς, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τους μυστικούς μηχανισμούς της σύγχρονης αμερικανικής αυτοκρατορίας, τις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας μέσα από την προσωπική Οδύσσεια ενός ανθρώπου που παλεύει με τις ενοχές του και τον φόβο να πει την αλήθεια. Όταν ο πρόεδρος Μπους ρωτά «γιατί μας μισούν».


Σάββατο 12 Μαΐου 2007, 8.30 μ.μ. & 11.00 μ.μ. 15€Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1317.html