Τυφλός πιλότος σε μαραθώνια πτήση ρεκόρ


Ημερομηνία Τετάρτη, 02 Μάι 2007 @ 03:50
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Κατάφερε να πετάξει με ένα μικρό υπερελαφρό αεροσκάφος Microlight πάνω από ωκεανούς και μέσα από χιονοθύελλες καλύπτοντας μία απόσταση 21.700 χιλιομέτρων από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ. Κατόρθωμα σπουδαίο για κάθε άνθρωπο πόσο μάλλον για τον 58χρονο Βρετανό Μάιλς Χίλτον-Μπάρμπερ που είναι τυφλός.



Ο Χίλτον-Μπάρμπερ είναι ο πρώτος τυφλός πιλότος που κατάφερε να πετάξει πάνω από τον μισό κόσμο -πάνω από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και τη νοτιοανατολική Ασία- περνώντας από 21 χώρες στο 55 ημερών ταξίδι του που ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Μπίγκιν Χιλ κοντά στο Λονδίνο στις 7 Μαρτίου.

Μαζί του για να βοηθήσει σε περίπτωση ανάγκης ήταν ο πρωταθλητής πτήσεων με αυτά τα αεροσκάφη Ρίτσαρντ Μέρεντιθ-Χάρντι. Σημαντική βοήθεια είχε και από υπολογιστές πλοήγησης με ήχο που καθόριζαν και κατέγραφαν την πορεία του.

Ο Χίλτον-Μπάρμπερ τυφλώθηκε στα 25 του χρόνια όταν προσβλήθηκε από μολυσματική ασθένεια των ματιών και αποστρατεύτηκε από τη Βασιλική Αεροπορία. Το ταξίδι αυτό είχε φιλανθρωπικό σκοπό για την οργάνωση «Να βλέπεις είναι να Πιστεύεις» που έχει στόχο την πρόληψη της τύφλωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο τολμηρός 58χρονος, πατέρας τριών παιδιών, έχει ανέβει στο Κιλιμάντζαρο και έχει πάρει μέρος στον Παγωμένο Μαραθώνιο της Σιβηρίας.

Πηγές: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1310.html