Με τον Σαρμπέλ στη Eurovision - Yassou Maria


Ημερομηνία Τετάρτη, 28 Φεβ 2007 @ 19:14
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Ολοκληρώθηκε απόψε η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2007 που φέτος θα γίνει στο Ελσίνκι, μετά την νίκη των "τεράτων" στην Αθήνα πέρσυ τον Μάιο. Το τραγούδι είναι το "Yassou Maria" με συνθέτες τους Marcus Englof & Alex Papaconstantinou και στίχους του Μack.

Διαβάστε περισσότερα για την βραδιά καθώς και τις πρώτες κριτικές και σχόλια.. (άααα, και ψηφίστε στο σχετικό γκάλοπ)



Περίπου 1500 άτομα ήταν στην αίθουσα. Μετά από τους παρουσιαστές εμφανίστηκε ο Mihai Traistariu, που έδωσε πέρυσι την 4η θέση στη Ρουμανία. Ο Mihai τραγούδησε τρία τραγούδια, μεταξύ των οποίων το γνωστό μας "Tornero" και την τελευταία του επιτυχία "Dimmi si o no".
Ενδιαμέσως χαριτωμένες παρενθέσεις έκαναν οι παρουσιαστές.

Mε ένα τραγούδι λαϊκό εμφανίστηκε η Νατάσσα Θεοδωρίδου. Εκτός από τον DJ BoBo, που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελβετία στη Eurovision και την εκπρόσωπο της Κύπρου, Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοργιαλά, θα λάβουν ακόμα μέρος, ο Dmitry Koldum, εκπρόσωπος της Λευκορωσίας καθώς και ο καλλιτέχνης που η Βουλγαρία θα αναδείξει ως εκπρόσωπο της χώρας, στις 24 Φεβρουαρίου. Στις 23.40 εμφανίστηκε ο Σαρμπέλ. Αμέσως μετά στη σκηνή βγήκε η Τάμτα και στο τέλος ο Χρήστος Δάντης. Όλοι χειροκροτήθηκαν θερμά.Ένα μουσικό πέρασμα έκανε ο δημοτικός μουσικός του κλαρίνου Γιώργος Μάγγας.

Στις 00.24 ξεκίνησε η ψηφοφορία στα τηλέφωνα και με sms . Εν τω μεταξύ όσο κράτησε η ψηφοφορία και πάλι η Ν. Θεοδωρίδου βγήκε στη σκηνή με ένα pot-puri από δικά της τραγούδια. Το τέλος των ψήφων του κοινού πήρε τέλος στις 00.36. Mεσολάβησε ένα βραβείο από τον πρόεδρο του O.G.A.E Αντώνη Καρατζίκο στην Έλενα Παπαρίζου που φώτισε τη βραδιά. Οι παρουσιαστές έκαναν μία μουσική αναδρομή σε Ελληνικές αλλά και σε κάποιες ξένες συμμετοχές με αρκετή σκωπτική διάθεση.

Ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα στη 01.20. Στην Φιλανδία τελικά πάει ο Σαρμπέλ. Τα γενικά ποσοστά ήταν: 39,6 ο Σαπμπέλ, 31,2 ο Χ.Δάντης και 29,02 η Τάμτα.


Το ..ιστορικό της βραδιάς

Στις 22.00 - τελευταία νύχτα του χειμώνα - ξεκίνησε η επιλογή του τραγουδιού για τον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι. Με την ψήφο της κριτικής επιτροπής και του κοινού έγινε η επιλογή για το τραγούδι, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον 52ο Διαγωνισμό της διευρυμένης Ευρώπης. Την εκδήλωση παρουσίασαν η Μαρία Μπακοδήμου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος, στο "ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ" και μεταδόθηκε απευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ. Την φετινή κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας, που ήταν και πάλι και πρόεδρος της επιτροπής, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ και στιχουργός Αντώνης Ανδρικάκης, ο σύμβουλος του προέδρου της ΕΡΤ Τζώνη Καλημέρης, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, ο εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος, η παρουσιάστρια Ελεωνόρα Μελέτη, ο μουσικός παραγωγός Κωνσταντής Σπυρόπουλος και η ηθοποιός Ρέα Τουτουνζή.

Μία ψήφο από κοινού έδωσαν ο πρόεδρος του Ο.G.A.E. GREECE Αντώνης Καρατζίκος και ο αρχισυντάκτης του site E.S.C. TODAY, Viniker Barry.

Τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν, κατά σειρά εμφάνισης είναι: Το "YASSOU MARIA" με τον Σαρμπέλ και συνθέτες: Marcus Englof & Alex Papaconstantinou σε στίχους: Μack, το "WITH LOVE" με την Τάμτα,σε μουσική: Νίκου Τερζή και στίχους Ποσειδώνα Γιαννόπουλου και το "NO MADONNA" με τον Χρήστου Δάντη σε μουσική: Χρήστου Δάντη και στίχους: Χρήστου Δάντη και Ναταλίας Γερμανού.

από το eurovision.ert.gr


Οι πρώτες κριτικές;
Μεταφέρουμε το σχόλιο από το e-go.gr:

Αυτή κι αν είναι έκπληξη και μεγάλη ανατροπή. Ο Σαρμπέλ με το «Yassou Maria» πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ελσίνκι, αφήνοντας απ’ έξω το μεγάλο φαβορί και σίγουρο νικητή, Χρήστο Δάντη. Αλλά και την Τάμτα, η οποία επίσης διεκδικούσε με αξιώσεις το εισιτήριο του τελικού. Να, όμως, που μερικές φορές γίνονται κι εκπλήξεις κι εκεί που πολλοί έλεγαν «α συμμετέχει και ο Σαρμπέλ», έχοντας τον ως το αουτσάιντερ της βραδιάς, αυτός αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής.

Μάλιστα, στην επιλογή του υπήρξε ταύτιση της κριτικής επιτροπής με το κοινό, οι οποίοι θεώρησαν πως το «Yassou Maria» με το latin τσιφτετέλι είναι το κατάλληλο για να μας εκπροσωπήσει στον τελικό της Γιουροβίζιον. Να πας κόντρα στην απόφαση του κόσμου, αλλά και του μέλους Ελεονώρα Μελέτη, που όσο να κάνει μία κρίση παραπάνω την έχει; Πάντως, ο Σαρμπέλ, σε σχέση με τους άλλους δύο, ήταν καλύτερος και πιο άνετος πάνω στη σκηνή.

Δεν είχε άγχος και φαινόταν. Σε αντίθεση με την Τάμτα, που μέχρι να τελειώσει το τραγούδι της, είχα ιδρώσει και ξε- ιδρώσει από την αγωνία μην πάθει τίποτε το κορίτσι. Καλά για τον ήχο δε μιλάω.

Καλώδια έφυγαν όταν τραγουδούσε, κάτι «γκρρρρ» ακούστηκαν, αφού φοβήθηκα μην της πέσει το ταβάνι του «Αθηνών Αρένα» στο κεφάλι της. Όσο για τον Δάντη, μάλλον τον έφαγε η σιγουριά του νικητή. Την έπαθε, δηλαδή, όπως όλα τα φαβορί σε τέτοιες περιπτώσεις. Δε λέω, ο αοιδός είναι φωνάρα, αλλά στο τέλος μάλλον το τράβηξε λιγάκι. Αλλά να μου πεις, πολλοί τον άκουσαν και λίγοι τον κατάλαβαν, αφού είχαν στραμμένη την προσοχή τους στις χορεύτριες με τις ζαρτιέρες. Αχ βρε Χρήστο, δεν ξέρεις πως αν παίζεις με παιδί, σκύλο και ζαρτιέρα, σου κλέβουν την παράσταση;

σχόλιο / άρθρο απο e-go.gr


Κι αν θέλετε την δικιά μου γνώμη για την βραδιά, δεν θα την έχετε, αφού έβλεπα Lost - Series 3 και 10η Εντολή - Series 3 - με τον αγαπημένο Όμηρο Πουλάκη, από το τηλε-αρχείο μου (παρεπιπτόντως, να πάτε να τον δείτε και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε μια πολύ δυνατή παράσταση).



..δε μετάνιωσα που είδα μόνο το φινάλε με τα αποτελέσματα και την επανεμφάνιση του Sarbel .. Αν είχα τώρα και έναν Jack Bauer τον έβλεπα στο καπάκι! (πειράζει που δε στεναχωρήθηκα που δεν βγήκε ο Δάντης;;;) ..



Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1252.html