Ominus - DJ 'S' και Γιώργος Τσαλίκης - Ζωή μου - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!


Ημερομηνία Παρασκευή, 23 Φεβ 2007 @ 20:45
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Το ντουέτο Ominus & DJ "S" δεν το ακούτε πρώτη φορά.. Συμπληρώνουν φέτος 9 χρόνια παρουσίας στα μουσικά δρώμενα και ειδικότερα στην Ελληνική hip hop σκηνή. Τον Γιώργο Τσαλίκη επίσης τον ξέρετε.. Και μάλιστα με έναν συγκεκριμένο εκφραστικό και εμηνευτικό τρόπο. Καιρός είναι να τους ξαναμάθετε. Οι Ominus & DJ "S" κάλεσαν το Γιώργο Τσαλίκη στο στούντιο και ηχογράφησαν το ΖΩΗ ΜΟΥ. Ενα τραγούδι έκπληξη που θα κυκλοφορήσει στις 27 Φεβρουαρίου αλλά οι online ακρατές του HotStation.gr (το μόνο Internet radio με αυτή την αποκλειστικότητα) έχουν την δυνατότητα να το ακούσουν πρώτοι από τώρα!



ΤΟ ελληνικό χιπ-χοπ ντουέτο OMINUS & DJ ''S'' δημιουργήθηκε στα τέλη του 1998 υπό την εποπτεία του Νίκου Βουρλιώτη (GOIN' THROUGH) και της εταιρίας FAMILY THE LABEL.

Το σχήμα αποτελείται απο τον ΟΜΙΝUS (Γιάννη Σπυθουράκη), στιχουργό και ερμηνευτή του γκρουπ και τον DJ ''S'' ( Στάθη Κουτσουκέρα) dj και μουσικού συνθέτη των κομματιών.

Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο με τίτλο ''OMINUS ΡΗΣΗ" κυκλοφόρησε τον Σεμπτέμβριο του 2002 απο την εταιρία ΛΥΡΑ φτάνοντας μέχρι το Νο24 του επίσημου δείκτη πωλήσεων IFPI και εισπράτοντας συγχρόνως τις καλύτερες κριτικές σε τύπο και τηλεόραση.

Δύο χρόνια αργότερα,το 2004,ακολούθησε η δεύτερη δισκογραφική τους απόπειρα με τίτλο ''ΟΜΙΝUS OΔΥΣΣΕΙΑ'', μια δουλειά που κατέκτησε την καρδιά του κοινού τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά για την ωριμότητα της καθώς χαρακτηρίστηκε ένας απ'τους καλύτερους δίσκους εκείνης της χρονιάς. Παράλληλα μέσα στο 2004 και το 2005 ήταν υποψήφιοι ως χιπ-χοπ συγκρότημα για το ''καλύτερο χιπ-χοπ βίντεο-κλιπ'' στα μουσικά βραβεία του MAD TV με τα τραγούδια ''20 ΧΡΟΝΙΑ'' και ''CLUB VIRUS''.


Με αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στο πλευρό των GOIN' THROUGH σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και ως σταθεροί συνεργάτες τους σε δισκογραφικό επίπεδο απο τον δίσκο ''ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ'' το 2001,κατάφεραν να διακριθούν και ν' απονεμηθούν με δυο χρυσές πλακέτες για την συμμετοχή τους στα δυο τελευταία και πολύ επιτυχημένα cd των GOIN' THROUGH, ''LA SΑGRADA FAMILIA'' και ''VENDETTA'' αντίστοιχα!

Μέσα στο 2006 οι OMINUS & DJ ''S'' αλλάζουν δισκογραφική στέγη μαζί με το υπόλοιπο καλλιτεχνικό ρόστερ του FAMILY THE LABEL,ανήκωντας πλέον στο δυναμικό της πολυεθνικής εταιρίας UNIVERSAL.


Έπειτα λοιπόν απο τρία χρόνια επιστρέφουν πιο δυναμικά απο ποτέ στο μουσικά δρώμενα με ολοκαίνουργιο cd-single με τίτλο ''ΖΩΗ ΜΟΥ'' καθώς και την συμμετοχή - έκπληξη του πολύ γνωστού και επιτυχημένου τραγουδιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ, σ' ένα τραγούδι αφιερωμένο στις χαρές και της λύπες της ζωής που είναι σίγουρο ότι θ΄αγγίξει την καρδιά κάθε ακροατή! Στο συγκεκριμένο cd - single συμμετέχει στο remix του τραγουδιού ''ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ'' και μια καινούρια γυναικέια ραπ φωνή, η ΜΥΡΤΩ ΡΑΠΤΑΚΗ με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο NARA.

Εκτός απο τις μουσικές δραστηριότητες τους ως χιπ-χοπ συγκρότημα, ο OMINUS συνεργάζεται επίσημα απο το φθινόπωρο του 2006 με τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤΕΝΝΑ - 97,2 παρουσιάζοντας με τεράστια επιτυχία τα ''RAP NEWS'', δίλεπτα δηλαδή δελτία ειδήσεων σε μορφή ραπ κομματιού, καυτηριάζοντας με μοναδικό τρόπο την καθημερινότητα!

Ο DJ ''S'', ένας απο τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους dj' s στην Ελλάδα,συνεχίζει ακάθεκτος τα πιο επιτυχημένα hip-hop και r&b parties ως resident dj στα μεγαλύτερα clubs σε Αθήνα και επαρχία κάθε εβδομάδα σε συνεργασία με το FAMILY THE LABEL! Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του ως παρουσιαστής στις μουσικές εκπομπές ''STREETBEAT'' και ''STREETBEAT WEEKEND EDITION'' στο MAD TV.


To ΖΩΗ ΜΟΥ μπορείτε να το ακούσετε καθημερινά από το πρόγραμμα του HotStation.gr ενώ μεταδόθηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στην εκπομπή Hip Hop Legacy που παρουσιάζει κάθε Παρασκευή και Τρίτη στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) ο Κώστας (dj e-style) και φυσικά είναι διαθέσιμη και για stream on demand / podcast / download ακροάσεις (περισσότερα στο σχετικό φόρουμ).







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1248.html