Παράνομα πρόστιμα - τέλη στάθμευσης του δήμου Αθηναίων


Ημερομηνία Σάββατο, 06 Ιαν 2007 @ 05:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΠαράνομα τέλη στάθμευσης, αλλά και παράνομα πρόστιμα, έχουν πληρώσει χιλιάδες Αθηναίοι από το ξεκίνημα εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. Οι πολίτες που πλήρωσαν τέλη στάθμευσης και πρόστιμα δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.

Όπως γράφει η εφημερίδα Έθνος, οι θέσεις στάθμευσης επεκτάθηκαν σε πολλά σημεία, στα οποία δεν επιτρέπεται καν το παρκάρισμα ΙΧ από τον ΚΟΚ, ενώ το πρόστιμο που όρισε ο Δήμος Αθηναίων για την παράβαση της στάθμευσης χωρίς την καταβολή του σχετικού τέλους είναι παράνομο, καθώς είναι μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει ο ΚΟΚ.

Για το λόγο αυτό συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο «χορός» των προσφυγών στα δικαστήρια, των μηνυτήριων αναφορών, αλλά και των παρεμβάσεων των αστυνομικών αρχών, που σε αυτοψία τους διαπίστωσαν ότι πράγματι εντάχθηκαν στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και θέσεις, όπου δεν επιτρέπεται η στάθμευση.

Αυτό σημαίνει ότι κακώς πολλοί πολίτες πλήρωσαν τέλη στάθμευσης και πρόστιμα, τα οποία πρέπει να τους επιστραφούν από τις δημοτικές αρχές.

Ταυτόχρονα, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και ο καθορισμός επιβολής προστίμων αμφισβητούνται ευθέως ως προς τη συνταγματικότητά τους με προσφυγές που κατατέθηκαν στο ΣτΕ και επιδιώκουν παράλληλα το «πάγωμα» του μέτρου.

Το ποσό που έχει εισπράξει ο Δήμος Αθηναίων από τις κλήσεις υπολογίζεται μέχρι στιγμής στα 1.260.000 ευρώ, ενώ καθημερινά «κόβονται» περίπου 700 κλήσεις στους οδηγούς που παρκάρουν, χωρίς να ακολουθούν τους κανόνες του συστήματος. Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη καρτών στάθμευσης.Πηγές: εθνος - in.gr

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1211.html