Χριστούγεννα στην Αθήνα! Η πόλη του παιχνιδιού!


Ημερομηνία Κυριακή, 10 Δεκ 2006 @ 05:35
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Και φέτος, στην «πόλη του παιχνιδιού», τα Χριστούγεννα στην Αθήνα,  θα είναι μια μεγάλη και λαμπερή γιορτή! Ο Αϊ Βασίλης, τα παιχνίδια, αλλά και οι συναυλίες μεταμορφώνουν τις κεντρικές πλατείες: Σύνταγμα και  Κοτζιά καθώς και το Ζάππειο! Αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας: στο Παγκράτι, στο Θησείο, στην Κυψέλη και στους Αμπελοκήπους στην Πανόρμου πολλά θέατρα δρόμου και happenings μας βάζουν στο κλίμα των γιορτών!
Ταυτόχρονα, τα μουσικά σύνολα και η φιλαρμονική του Δήμου ηχούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας!



ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ : - “ Η γειτονιά του Αϊ Βασίλη ”

  • Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου
  • Διάρκεια: 14 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ: - “ Η γειτονιά των ευχών ”

  • Εγκαίνια: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου
  • Διάρκεια: 16 Δεκεμβρίου - 7 Ιανουαρίου

ΖΑΠΠΕΙΟ: - “ Η γειτονιά των παιδιών”

  • Εγκαίνια: Σάββατο 23 Δεκεμβρίου
  • Διάρκεια: 23 Δεκεμβρίου  - 7 Ιανουαρίου

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ

Τόπος: Πλ. Συντάγματος
Διάρκεια: 14 Δεκεμβρίου - 7 Ιανουαρίου 2006
Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2006
Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 09:00 - 21:00

Ο επιτυχημένος θεσμός  που έχει καθιερώσει ο Δήμος Αθηναίων για τις γιορτές των Χριστουγέννων διατηρεί και φέτος το «γλυκό» και μαγικό χαρακτήρα του.
Η  ζαχαρένια πόλη που τόσο έχουμε αγαπήσει βάζει τα γιορτινά της και μας μεταφέρει σε ένα γλυκό, Χριστουγεννιάτικο κόσμο! Τα δεκαπέντε ξύλινα πολύχρωμα σπιτάκια,  κατά μήκος της πλατείας  θα φιλοξενούν ζαχαροπλαστεία της πόλης προσφέροντας στους επισκέπτες  Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στην Πλατεία Συντάγματος, εκτός από τα καθιερωμένα «γλυκά» σπιτάκια που φέτος  θα τα δούμε περισσότερο λαμπερά και παραμυθένια από κάθε άλλη φορά , θα φιλοξενηθεί και η «γειτονιά του Αϊ- Βασίλη».
Ο Αϊ Βασίλης έρχεται φέτος στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος  και προσκαλεί όλα τα παιδιά στο σπίτι του:  «Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη».
Μέσα σε ένα  πρωτότυπο σπιτάκι ο Αϊ Βασίλης υποδέχεται τα παιδιά. Δεξιά και αριστερά, στα δωμάτια του σπιτιού, τα παιδιά βλέπουν, τους βοηθούς του Αϊ Βασίλη, τα μικρά ξωτικά, να φτιάχνουν παιχνίδια, καθώς  και την αποθήκη των παιχνιδιών, γεμάτη πολύχρωμα παιχνίδια.
Τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφίζονται, να παίζουν, να συζητούν με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του, γνωρίζοντας τον κόσμο τους μέσα από παιχνίδια και παραμυθένιες ιστορίες.
Το εντυπωσιακό, φυσικής όψης δέντρο, θα στηθεί  στο κέντρο της πλατείας μετατρέποντας την σε Χριστουγεννιάτικο γιορτινό τοπίο. Πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες μπάλες θα στολίζουν τα κλαδιά του, ενώ λαμπερά λευκά φωτάκια θα του χαρίζουν ζωντάνια.
Φέτος την «γειτονιά του Αϊ Βασίλη» θα στολίζει ένα διαφορετικό carrousel!
Ένα μεγαλύτερο carrousel - αντίκα  του 1886, που προσθέτει χρώμα και δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, σκορπίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Το carrousel 80 θέσεων που αποτελείται από μικρά αλογάκια και παραμυθένιες άμαξες θα ταξιδεύει καθημερινά τους  μικρούς Αθηναίους και τους  επισκέπτες της πόλης μας, σε μια άλλη εποχή!

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τόπος: Ζάππειο
Διάρκεια: 23 Δεκεμβρίου 2006 - 7 Ιανουαρίου 2007
Εγκαίνια: Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2006
Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 11:00 - 20:00

Η «Γειτονιά των παιδιών» στο Ζάππειο  φέτος θα αγκαλιάσει δυναμικά όχι μόνο τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους λίγο μεγαλύτερους…
Μία μοναδική παιχνιδούπολη  θα στηθεί στο Ζάππειο προσφέροντας ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στο χιόνι που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη όλων όσοι μπουν στο παιχνίδι, οι οποίοι  επάνω σε φουσκωτές ρόδες θα γλιστράνε  σε μια χιονοτσουλήθρα με πραγματικό χιόνι!
Ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό με διάφορα παιχνίδια σκορπισμένα παντού θα προσφέρει στιγμές χαράς, εκτόνωσης αλλά και διασκέδασης στα παιδιά.
Μέσα σε μια «γιγάντια» χριστουγεννιάτικη κάλτσα  η οποία θα μεταμορφωθεί σε «εργαστήρι των δώρων», τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα, με τη βοήθεια Εκπαιδευτών, να κατασκευάσουν κεριά και χριστουγεννιάτικα στολίδια από μπαχαρικά, να φτιάξουν μπαλονοκατασκευές παρέα με τον Αϊ Βασίλη και να μεταμορφωθούν σε ξωτικά και νεράιδες μέσω της τέχνης του face-painting.
Με το πολύχρωμο τρενάκι θα κάνουμε βόλτες  γύρω από το χιονισμένο δέντρο και ανάμεσα από γιγαντιαία επιτραπέζια παιχνίδια και δρώμενα ενώ θα ακούγονται χαρούμενες χριστουγεννιάτικες μελωδίες!
Σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο κουκλόσπιτο, το «εργαστήρι των παραμυθιών», μέσα σ’ ένα ζεστό και εορταστικό περιβάλλον, γνωστοί παραμυθάδες θα διηγούνται παραμύθια στους μικρούς μας φίλους!
Το «εργαστήρι της χαράς», θα βρίσκεται μέσα σε ένα τεράστιο χιονάνθρωπο, όπου τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γελάσουν με τις  παραστάσεις κουκλοθέατρου και παντομίμας και να διασκεδάσουν με τους ταχυδακτυλουργούς!
 Ακόμα δύο μικρά  baby-carrousel έρχονται στο Ζάππειο για να μας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων!!!

Ελάτε μαζί μας, να παίξουμε, να ζωγραφίσουμε, να δημιουργήσουμε…
Να νιώσουμε  το πνεύμα των Χριστουγέννων,
Και να ταξιδέψουμε σε μαγικά μονοπάτια…

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Τόπος: Πλ. Κοτζιά  (Εθνικής Αντιστάσεως)
Διάρκεια: 16 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου 2007
Εγκαίνια: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2006
Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 09:00 - 21:00

Η Πλατεία Κοτζιά, εκτός από το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι κι ένα baby-carrousel, θα φιλοξενεί και τη «Γειτονιά των Ευχών»!
Στο «Εργαστήρι  των Ευχών»,  τα παιδιά, μπορούν να δημιουργήσουν τις κάρτες τους να πάρουν ένα ειδικά τυπωμένο, γιορτινό γραμματόσημο, με το εικαστικό των εκδηλώσεων, και να στείλουν τις ευχές τους  μέσω του «Ταχυδρομείου των ευχών».
Η αγορά με τα όμορφα, ξύλινα σπιτάκια επιστρέφει στην πλατεία Κοτζιά και φέρνει μαζί της όμορφες εκπλήξεις! Τα έντονα χριστουγεννιάτικα χρώματα και τα φωτεινά λαμπιόνια μας  βάζουν στο γιορτινό κλίμα!  Στα 36 ξύλινα μαγαζάκια  που σχηματίζουν μια ολόκληρη πολιτεία, με γιορτινές  μυρωδιές, θα ανακαλύψουμε ιδέες για τα δώρα των γιορτών και  θα γευτούμε ζεστό γλυκό κρασί και νόστιμες λιχουδιές!
Επίσης, στην όμορφη πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο  θα παίξουμε με το καινούριο μας baby-carrousel, που προσθέτει χρώμα και ζωντάνια και σκορπίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Η ειδική κατασκευή 10 θέσεων που αποτελείται από μικρά αλογάκια θα ξετρελάνει τα παιδιά !
Τέλος, ένα πράσινο δέντρο ύψους 11 μ. με περίτεχνα παραδοσιακά παιχνίδια, θα στολίζει την πλατεία, ενώ η μικρή μουσική σκηνή που βρίσκεται μπροστά του θα φιλοξενεί, σχεδόν κάθε βράδυ συγκροτήματα, για όλα τα μουσικά γούστα.

Ελάτε να ψυχαγωγηθείτε, να ευχηθείτε…
…αλλά και να ακούσετε τις ευχές σας!

Ο πρώτος περίπατος στη γειτονιά των ευχών είναι το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου. O Δήμος Αθηναίων σας καλεί σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή και το άναμμα του δέντρου!







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1199.html