Ρομπότ θα εξερευνήσει μυστικό χώρο στην πυραμίδα του Χέοπα


Ημερομηνία Πέμπτη, 07 Δεκ 2006 @ 06:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Κάιρο: Ένα ρομπότ θα σταλεί σύντομα να εξερευνήσει έναν μυστικό χώρο που ανακαλύφθηκε το 2002 στην πυραμίδα του Χέοπα στη Γκίζα, τη μεγαλύτερη πυραμίδα της Αιγύπτου, ανακοίνωσε η αρχαιολογική υπηρεσία της χώρας.




«Ένα νέο ρομπότ θα σταλεί σε έναν πολύ στενό διάδρομο στον λεγόμενο Θάλαμο της Βασίλισσας, όπου το πρώτο ρομπότ εστάλη το 2002» δήλωσε ο Ζαχί Χαουάς, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ένα μικρό τροχοφόρο ρομπότ εξερεύνησε ένα οριζόντιο φρεάτιο που εκτεινόταν προς τα βόρεια από το Θάλαμο της Βασίλισσας βαθιά στην πυραμίδα.

Η εξερεύνησε σταμάτησε 65 μέτρα μακρύτερα, όταν το ρομπότ συνάντησε έναν «πέτρινο τοίχο ή πόρτα» με χάλκινες χειρολαβές. Ένα ίδιο εμπόδιο εντοπίστηκε και στο νότιο φρεάτιο.

Το ρομπότ μπόρεσε να ανοίξει μια μικρή τρύπα στον τοίχο και να εισάγει μια μικροκάμερα, η οποία αποκάλυψε έναν μεγάλο μυστηριώδη χώρο ανάμεσα στους δύο τοίχους ή πόρτες.

Η νέα αποστολή, που αναμένεται να ξεκινήσει το Φεβρουάριο, με τη συμμετοχή ειδικών από την Αίγυπτο, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, θα προσπαθήσει τώρα να εξερευνήσει τον αρχαίο χώρο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν εδώ και δεκαετίες να ανακαλύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον ταφικό χώρο του ίδιου του φαραώ Χέοπα, που έζησε δυόμισι χιλιάδες χρόνια π.Χ.

Πηγή: Φιλελεύθερος On Line





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1193.html