Baby Dee, Fabrizio Mondonese Palumbo, The Boy στην Αθήνα


Ημερομηνία Τετάρτη, 04 Οκτ 2006 @ 05:25
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Μετά την πρώτη εξαιρετική και συγκινητική ερμηνεία της την Πρωτομαγιά 05 στο Μουσικό Σπίτι ΔΙΑΥΛΟΣ και την εμφάνισή της ως μέλος των Current 93, που ήρθαν για πρώτη (και ίσως τελευταία) φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Δημήτρης Χορν τον Ιούνιο, αφήνοντας το κοινό άφωνο με τη λυρικότητα και τη μυσταγωγία τους, η Baby Dee, ξανά στην Αθήνα στον ίδιο χώρο για δύο μοναδικές solo συναυλίες, που αυτή τη φορά θα πλαισιωθούν και από δύο ομότεχνούς της καλλιτέχνες, τον Fabrizio Mondonese Palumbo (Larsen) και τον δικό μας The Boy



Baby Dee (US)

Ατμόσφαιρα υπογείου καμπαρέ μεσοπολέμου, gospel ερμηνείες, λυρισμός, αμεσότητα και ‘αποχαιρετιστήριες’ μελωδίες από μία πολυσχιδή αρτίστα και τραγουδοποιό…

Ιδρυτικό μέλος των Antony & the Johnsons, νυν αρπίστα των Current 93. O ίδιος ο David Tibet των Current 93 την ανακάλυψε και τη θεωρεί ότι πιο ευαίσθητο, λυρικό και παράλληλα αυθεντικά underground υπάρχει στην παγκόσμια μουσική σκηνή σήμερα.

Σήμα κατατεθέν στο Manhattan την τελευταία 20ετία , πάνω στο τρίκυκλο που έσερνε την άρπα, να παίζει ακορντεόν. Performer στα Bindlestiff Family Circus, Coney Island Side Show & Kamikaze Freak Show. Δεξιοτέχνης της Άρπας, του πιάνο, του Ακορντεόν. Διευθύντρια του Μουσικού Τομέα Καθολικής Εκκλησίας στο Bronx επί 15 χρόνια. Εμπνεύστρια της μηδενιστικής αίρεσης “Little Sisters of Crabby Doom”, αφιερωμένης στην περίθαλψη και φροντίδα δυσωδών γερόντων...

Ανδρόγυνη φιγούρα, την κοιτάς και απορείς, κλείνεις τα μάτια και οι νότες σε μεταφέρουν στον αγγελικά τρομακτικό, γοητευτικά σκοτεινό, παράξενο δικό της κόσμο. Με μοναδικό τρόπο προσεγγίζει θέματα σχετικά με την ελπίδα, τη θλίψη, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ανάμνηση, την ταυτότητα, την οικογένεια, τον φόβο, την απώλεια.. “..είπα να πάω να δω τη μάνα μου, μα στον δρόμο χάθηκα. Τώρα μου είναι τόσο δύσκολο να γυρίσω σπίτι..” τραγουδά στο πιάνο με αίσθημα εξομολόγησης και η μινιμαλιστική, μελαγχολική μελωδία εξυπηρετεί ιδανικά το κλίμα κάθαρσης που δημιουργείται. Με τρόπο λεπτό αλλά έντονο, με αυτοσαρκαστική αλλά συνειδητοποιημένη διάθεση αγγίζει ‘δύσκολα’ θέματα και τους προσδίδει μία αυθεντικά ‘εναλλακτική’ διάσταση, αφήνοντας άπλετο χώρο για αμφισβήτηση και αναθεώρηση. Λες και ο Tom Waits συναντά τον Gershwin…

Όλα τα albums που κυκλοφόρησε έλαβαν διθυραμβικές κριτικές, μαζί με σχόλια για τη μοναδικότητα της φωνής της. Όμως, η Baby Dee, παραμένει συνειδητά σε απόσταση, αντι-εμπορική και απόμακρη, σε έναν κόσμο που νιώθει ‘άβολα’ στην παρουσία της γιατί του λέει την αλήθεια..

www.babydee.org
www.myspace.com/theonlybabydee
label website: www.durtro.com
booking+management: www.off.to.it



Fabrizio Mondonese Palumbo (Larsen) (IT)

Ο Fabrizio Mondonese Palumbo είναι μέλος της πειραματικής-cult μπάντας Larsen, ενώ ταυτόχρονα το σόλο project του λέγεται ( r ) και είναι ένα κοκτέιλ από εσωστρεφείς-ambient-noise ήχους και λυρικές συνθέσεις τραγουδιών. Το "Humps" είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ του, που σηματοδοτεί τη συνεργασία του με τον εικαστικό καλλιτέχνη/performer Michelle Handelmann (Monte Cazazza's M&M,Survival Research Laboratory, Psychic Tv)

Τόσο ως ( r ) αλλά και ως Larsen, ο Fabrizio έχει δώσει αμέτρητες συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική και φυσικά στην Ιταλία, συμπεριλαμβάνοντας sold out θέατρα, μπαρ, μεγάλα φεστιβάλ, γκαλερί και άδειους χώρους. Ο Fabrizio έχει επίσης προσκληθεί από την κολεκτίβα e-Xplo να δουλέψει μαζί τους σε ένα project για τη Μπιενάλε Νέων (Big Torino 2002), πως επίσης και από τον θρυλικό τραγουδιστή των Can, Damo Suzuki να γίνει μέλος του δικτύου του για κάποιες συναυλίες.

Τελευταία έκανε την παραγωγή και την συν-συγγραφή και πήρε μέρος ως performer στη νέα δουλειά των "Black Sun Production" (της οικογένειας των Coil), ένα άλμπουμ-αφιέρωμα στον Μπρεχτ και τον Βάιλ, όπου συμμετείχαν επίσης οι Lydia Lunch, ο H.R.Giger και οι Coil.

Ο Fabrizio δούλεψε επίσης, μεταξύ άλλων, με τους Xiu Xiu (ως μέλος του XXL akaXiuXiuLarsen), Olivier Manchion (Ulan Bator, Permanent Fatal Error, Faust), Bruce LaFountaine (Sword Volcano Complex), Matt Howden (Sieben) , τον κιθαρίστα πειραματικής κιθάρας από το Seatlle Bill Horist, Baby Dee, Current 93, Johann Johannsson, Lustmord, Deathprod, Mariae Nascenti, Ovo και υπήρξε περιστασιακό μέλος των Joseph Budenholzer's Backworld, The Living Jarboe, την πολυεθνική κολεκτίβα μουσικών Origami και των Matmos.

Έχει γράψει μουσική και soundtracks για διαφημίσεις, ταινίες μικρού μήκους και θεατρικά έργα και έχει πάρει μέρος, μαζί με τους Bruno Dorella, Marco Milanesio, John Duncan, Steve Roden, Valerio Tricoli και τους καλλιτέχνες-μέλη των Touch, Jacob Kirkegaard και Stephan Mathieu, στην ηχητική εγκατάσταση “Eco E Narciso” που επιμελήθηκε η Daniela Cascella και υποστηρίχτηκε και καλύφθηκε-εκδόθηκε σε CD από το Wire

Αυτό τον καιρό τελειοποιεί το ντεμπούτο άλμπουμ ενός νέου project με τον Paul Beauchamp (Steve MacKay band) με τίτλο “Blind Cave Salamander” με τη συμμετοχή της Julia Kent (Antony and the Johnsons) και του ηχολήπτη-παραγωγού Marco Milanesio (aka DsorDNE) που θα εκδοθεί από την Beta Lactam Ring Records (Nurse With Wound, Legendary Pink Dots, Volcano the Bear…) και δουλεύει πάνω στο 3ο άλμπουμ του ως ( r ) με τίτλο “Under The Cables, Into The Wind” (Important Records 2005) το δεύτερό του μεγάλης διάρκειας.

www.myspace.com/fabriziomodonesepalumbo
www.deathtripper.com
Larsen: www.larsen.to.it
Blind Cave Salamander:
www.blindcavesalamander.com


The Boy (GR)

Ο The Boy κινείται στην παράδοση των αμερικάνων τραγουδοποιών. Χρησιμοποιώντας το πιάνο ως όργανο - όπλο αφηγείται καθημερινές ιστορίες κλειστού δωματίου με στόχο την έκφραση του πόνου σαν μια θετική αντίδραση στην απάθεια...Θα κυκλοφορήσει άμεσα το πρώτο του άλμπουμ με τον τίτλο " 50 God damned songs - stop playing with my glasses without em i cannot see"...Παράλληλα επικοινωνεί μουσικά και με άλλα μουσικά γκρουπ όπως Veslemes, Mary and The Boy, Bolek and Lolek και Night on Earth.

http://www.myspace.com/theboystapes
http://www.myspace.com/maryandtheboy
http://www.myspace.com/boleklolek
http://www.myspace.com/veslemes
http://www.myspace.com/nightonearth



H St. Shepherd και το Μικρό Μουσικό Θέατρο παρουσιάζουν την
BABY DEE
+
Fabrizio Mondonese Palumbo (Larsen)
+
The Boy

Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 06
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΑΥΛΟΣ
(Δράκου 9, Κουκάκι – πεζόδρομος, στάση Συγγρού Φιξ)
Ώρα έναρξης 21:30
Είσοδος 15€






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1112.html