Harlem Globetrotters - Οι ασταμάτητοι του Harlem στην Ελλάδα


Ημερομηνία Σάββατο, 30 Σεπ 2006 @ 08:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiSΜετά από αρκετά χρόνια αναμονής, οι Harlem Globetrotters, η διάσημη ομάδα επίδειξης από τις ΗΠΑ, οι «Ασταμάτητοι», ξανά στην Ελλάδα!

Υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, το Νέο Ρεύμα παρουσιάζει και πάλι στην Ελλάδα τους θρυλικούς Harlem Globetrotters και όλο το ανανεωμένο, ψυχαγωγικό - και πάντα ανεπανάληπτο - show τους που τους έχει κάνει διάσημους σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία ογδόντα χρόνια!


Οι μοναδικοί Harlems, στα πλαίσια της Βαλκανικής περιοδείας τους, αφιερώνουν ένα μεγάλο της μέρος της στους Έλληνες φιλάθλους, πραγματοποιώντας οκτώ στάσεις σε μερικές από τις πόλεις της Ελλάδας και σε επιλεγμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Στο τέλος Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου οι Έλληνες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό μπασκετικό show με τον ξέφρενο και εξωφρενικό τρόπο των Harlem Globetrotters και ταυτόχρονα να δουν το αγαπημένο τους άθλημα από μια άλλη, διαφορετική οπτική γωνία. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του παιχνιδιού τους, οι αγαπητοί σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Ασταμάτητοι Harlems θα ξεσηκώσουν τους φιλάθλους με τις απίστευτες αθλητικές τους ικανότητες, τα ανεπανάληπτα καλάθια και καρφώματα και το ατελείωτο κέφι τους, δίνοντας ταυτόχρονα ένα καλό μάθημα αθλητικού ήθους, ευγενούς άμιλλας και συμπεριφοράς.

Οι Harlem Globetrotters προσφέρουν, όπως πάντα, εντυπωσιακό θέαμα, άφθονο γέλιο και πολλές εκπλήξεις στους μικρούς (και όχι μόνο) φίλους τους, εγγυώνται την συμμετοχή του κοινού στο παιχνίδι, μοιράζουν δώρα και χαρά σε όλους και υπόσχονται ότι το νέο τους show θα το θυμόμαστε για καιρό!

Γιορτάζοντας τα 80 χρόνια τους και όντας Πρεσβευτές Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ (έχουν μοιράσει σε αγαθοεργίες πάνω από 11 εκ. δολάρια τα τελευταία 4 χρόνια) οι Harlems είναι εδώ και δεν πρέπει να τους χάσετε!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – Εισιτήρια

Πανελλαδικά: www.i-ticket.gr, 801-11-60000

24/10/2006 Πάτρα Κλειστό Απόλλωνα Πατρών
Discover, Musical
25/10/2006 Αθήνα Δημοτικό Κλ. Γυμναστ. Α. Λιοσίων
26/10/2006 Αθήνα Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου
27/10/2006 Αθήνα Κλειστό OAKA
Κιν/φοι Cosmopolis, Star City, Fnac, Metropolis
28/10/2006 Λαμία Χαλκιοπούλειο Κλ. Γυμναστήριο
MusicBreak
29/10/2006 Λάρισα Κλ. Γυμναστήριο Νεάπολης
Melody Records, Δισκόπολις
30/10/2006 Θεσσαλονίκη Αλεξάνδρειο Μέλαθρο
Κιν/φος Odeon, Metropolis
1/11/2006 Ξάνθη Κλ. Γυμναστήριο «Φίλ. Αμοιρίδης»
Κιν/φος Odeon Kosmos, Rock City (Καβάλα)

Τιμές Εισιτηρίων (info:210-3630772):
Γενική Είσοδος: 20 Ευρώ
Ομαδικά (Σχολεία, Αθλ. Σωματεία κ.ά φορείς): 15 Ευρώ
Παιδικό (κάτω των 14 ετών): 10 Ευρώ

Οι Harlem Globetrotters ξεκίνησαν στο Σικάγο σαν ομάδα επίδειξης το 1926 με την ονομασία «Savoy Big Five» από την ονομασία του διάσημου εκείνη την εποχή Savoy Ballroom που ήταν ο μεγαλύτερος χώρος διοργάνωσης συναυλιών και χορών της πόλης. Οι ιδιοκτήτες του χώρου αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα μπάσκετ για να προσελκύσουν τους φιλάθλους και μετά να χορέψουν και να διασκεδάσουν στην αίθουσα. Εκείνη τη χρονιά ο 24χρονος παραγωγός Abe Saperstein, αγόρασε τα δικαιώματα της ομάδας και άλλαξε το όνομά της σε Harlem Globetrotters, παίρνοντας το πρώτο συστατικό της ονομασίας από την διάσημη συνοικία Αφρο-Αμερικανών των ΗΠΑ.

Αρχικά, οι Harlems ήταν μια κανονική, ανταγωνιστική ομάδα μπάσκετ, κερδίζοντας, μάλιστα, δύο συνεχόμενες φορές την μεγαλύτερη επαγγελματική ομάδα του Εθνικού Πρωταθλήματος, Minneapolis Lakers (μετέπειτα Los Angeles Lakers), το 1948 και το 1949. Με τον καιρό, οι Harlems άρχισαν να ενσωματώνουν στο παιχνίδι τους κωμικά στοιχεία και εξεζητημένες προσπάθειες με αποτέλεσμα να γίνουν ευρύτερα γνωστοί για το χαρακτηριστικό τους αυτό. Με «κόλπα» όπως περίτεχνες τρίπλες, δύσκολα καλάθια, εκπληκτικό ομαδικό συντονισμό και φιγούρες με την μπάλα, έγιναν γρήγορα ένα αγαπητό θέαμα για τη φίλαθλη νεολαία των ΗΠΑ.

Οι Harlems έγιναν σύντομα διάσημοι και πολλαπλασίασαν τις εμφανίσεις τους τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό διαγράφοντας, μέχρι σήμερα, μια πορεία ογδόντα ετών.

Από τους Harlem Globetrotters έχουν περάσει αρκετά γνωστά ονόματα του Αμερικανικού Μπάσκετ, με μεγαλύτερο αυτό του Wilt Chamberlain, παίκτη θρύλου του επαγγελματικού μπάσκετ και κατόχου ακόμα και σήμερα, μετά το θάνατό του, του ρεκόρ πόντων σε ένα αγώνα (100 πόντοι) καθώς και αρκετών ακόμη άπιαστων ρεκόρ στη μακρόχρονη καριέρα του. Αυτό που αρκετοί ίσως να μην ξέρουν, είναι το οτι μέλος της ομάδας των Harlems ήταν και ο γνωστός κωμικός ηθοποιός Bill Cosby.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας τους στο χώρο τους αθλητισμού, οι Harlems εμφανίστηκαν όχι μόνο στα γήπεδα αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές καθώς και σε εβδομαδιαίο cartoon από την Hanna-Barbera (The HG in Gilligan’s Island, The Harlem Globetrotters movie, Futurama, The Team That Changed the World, The HG Popcorn Machine κ.α.) Είναι ευρέως γνωστοί για το φιλανθρωπικό τους έργο, αφού κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων τους διατίθεται για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Από το 1993 έως και σήμερα, έχουν διαθέσει σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα ποσό που ξεπερνάει τα έντεκα εκατομμύρια δολάρια (π.χ. Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός, Ταμείο για τα Παιδιά του ΟΗΕ, Στρατός Σωτηρίας κ.α.)

Τον Νοέμβριο του 2000, έγιναν δεκτοί στο Βατικανό από τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον 2ο τον οποίο και ονόμασαν επίτιμο μέλος των Harlem Globetrotters.Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1106.html