Ο μανδύας που σας κάνει αόρατους ..έρχεται!


Ημερομηνία Τρίτη, 19 Σεπ 2006 @ 05:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας technews



Πόσοι άραγε δεν είδαν στην ταινία του Harry Potter τον συμπαθητικό νεαρό πρωταγωνιστή να παραλαμβάνει το δώρο του, ένα Invisibility Cloak; Φορώντας το, μπορούσε να περάσει απαρατήρητος, ξεγελώντας όλους τους κακοπροαίρετους. Σύμφωνα με το περιοδικό Science Express το σενάριο αυτό δεν φαίνεται και πολυ μακρυνή πραγματικότητα!





Επιστήμονες από το Imperial College και το Duke University παρουσίασαν το θεωρητικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο μπορεί να καταστεί δυνατή η κατασκευή υλικών τα οποία να αποτελούν μια τρύπα στο διάστημα, σε όρους Η/Μ ακτινοβολίας!

Η όλη ιδέα στηρίζεται στην χρήση εξωτικών υλικών γνωστών ως metamaterials. Πλέον, υπάρχει η τεχνολογία να επεξεργαστούμε την επιφάνεια των υλικών αυτών σε νανοκλίμακα, δηλαδή σε διαστάσεις κοντά στο μήκος κύματος του ορατού φωτός. Αυτό σημαίνει ότι καθίσταται πλέον δυνατή η οδήγηση του φωτός γύρω από το υλικό! Με λίγα λόγια, επιτυγχάνοντας την καμπύλωση των οπτικών κυμάτων το εν λόγω αντικείμενο θα καθίσταται αόρατο αφού το ανακλώμενο φως στα αντικείμενα πίσω του θα φτάνει, καμπυλώμενο, στα μάτια του παρατηρητή ενώ καθόλου φως δεν θα ανακλάται στην επιφάνειά του!

Οι δυνατότητες δεν φαίνεται να έχουν και τέλος, αφού η τεχνολογία αυτή θα είναι εφαρμόσιμη σε όλα τα είδη Η/Μ ακτινοβολίας, όπως και ο ήχος!

Από το Technews.gr (www.technews.gr)





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1095.html