Η γυναίκα μου η γλωσσού!


Ημερομηνία Δευτέρα, 04 Σεπ 2006 @ 17:05
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Οι γυναίκες συνηθίζουν να μιλάνε ακατάπαυστα με αποτέλεσμα να προκαλούν αρκετά συχνά τον εκνευρισμό στον αντρικό πληθυσμό… Η επιστήμη έρχεται να τις αθωώσει αφού απ’ ότι φαίνεται τελικά δεν φταίνε οι ίδιες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο είναι κατασκευασμένος ο εγκέφαλος τους! Ναι, καλά διαβάσατε!



Όπως είναι γνωστό, τόσο το μέγεθος του εγκεφάλου, όσο και οι διάφορες λειτουργίες του διαφέρουν στους άντρες και στις γυναίκες. Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι μικρότερος, όμως για κάποιο λόγο καταφέρνει να σκέφτεται και να διατυπώνει πολύ περισσότερα πράγματα από ότι ο αντρικός. Μια από αυτές τις διαφορές ευθύνεται και για την τάση των γυναικών να μην βάζουν γλώσσα μέσα: το κέντρο ομιλίας του γυναικείου εγκεφάλου, το οποίο διαθέτει 11% περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα από ότι εκείνο του αντρικού!

Οι γυναίκες λένε κατά μέσο όρο 20.000 λέξεις τη μέρα, ενώ οι άντρες μόνο 7.000! Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη και αίσθηση προσανατολισμού και αναγνωρίζουν πως οι γυναίκες τους κερδίζουν σε ότι αφορά το πνευματικό επίπεδο. Ακόμη, ότι έχουν μεγαλύτερη φαντασία και μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα από ότι οι άντρες, οι οποίοι σκέφτονται ανά 58 δευτερόλεπτα το σεξ.

Πηγή: myday.gr





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1080.html