Προσωπικά δεδομένα 66.000 ατόμων κυκλοφόρησαν στο Share


Ημερομηνία Κυριακή, 07 Μάι 2006 @ 04:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας technews



Τα προσωπικά δεδομένα 66.000 συνδρομητών μίας Ιαπωνικής εφημερίδας (Mainichi Shimbun), διέρευσαν στο διαδίκτυο μέσο ενός προγράμματος ανταλλαγής αρχείων. Η Mainichi Shimbun ανακοίνωσε πως οι πληροφορίες διέρευσαν στο διαδίκτυο μέσο μίας εφαρμογής ανταλλαγής αρχείων με το όνομα Share. H εφαρμογή Share είναι ευάλωτη σε ιούς οι οποίοι ευθύνονται για την μετάδοση δεδομένων/αρχείων, από τον σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή στο διαδίκτυο, χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη.





Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία δημοσιεύτηκαν περιείχαν ονόματα, διευθύνσεις, τηλεφωνικά νούμερα, ημερομηνίες γεννήσεων, e-mail διευθύνσεις αλλά ευτυχώς πληροφορίες οικονομικής φύσεως απουσίαζαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας υπάλληλος μετέφερε τα δεδομένα στον προσωπικό του υπολογιστή, ο οποίος είχε εγκατεστημένη την εφαρμογή Share. Ο υπολογιστής προσβλήθηκε από ιό, οποίος μετέφερε δεδομένα του σκληρού δίσκου του υπαλλήλου (και μαζί με αυτά και τα προσωπικά δεδομένα των 66.000 συνδρομητών της εφημερίδας) στο διαδίκτυο, καθιστώντας εφικτή την "προς διάθεση για κατέβασμα" των δεδομένων, σε οποιοδήποτε χρήστη έχει εγκατεστημένο το Share.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό είναι τελευταίο μίας σειράς σημαντικών διαρροών, τα οποία περιλαμβάνουν στρατιωτικά, αστυνομικά και ιατρικά προσωπικά δεδομένα.

Από το Technews.gr (www.technews.gr)





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1005.html